Τα εκατομμύρια του Στρολ νίκησαν το ταλέντο του Οκόν

Gazzetta team
Τα εκατομμύρια του Στρολ νίκησαν το ταλέντο του Οκόν
Τι κι αν κατέκτησε ο Εστεμπάν Οκόν την τρίτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του Βελγικού Γκραν Πρι; Στη Μόντσα φαίνεται, ότι θα πάρει τη θέση του ο γιος του νέου ιδιοκτήτη της ομάδας του!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου motorsport-Total.com, ο αγώνας στο Σπα ήταν πιθανότατα ο τελευταίος του Λανς Στρολ με τα χρώματα της Williams. Ο νεαρός Καναδός θα πραγματοποιήσει την Τρίτη μία δοκιμή προσαρμογής στο μονοθέσιο της Racing Point Force India και εκτός απροόπτου θα τρέξει το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Μόντσα με την ομάδα, που αγόρασε ένας επενδυτικός όμιλος με επικεφαλής τον πατέρα του, Λόρενς Στρολ. Μεγάλος χαμένος θα είναι σε αυτή την περίπτωση ο Εστεμπάν Οκόν, που θα μείνει χωρίς ομάδα παρά την καταπληκτική του εμφάνιση στο Βέλγιο και την τρίτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του Φέτελ με τον Οκόν, όταν ρώτησε ο Γερμανός τον νεαρό οδηγό, αν θα μείνει στη Racing Point Force India του χρόνου και αυτός απάντησε, ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς τη θέση του θα πάρει «αυτός, που την αγόρασε». Όπως φαίνεται μάλιστα αυτή η αλλαγή θα γίνει άμεσα, δηλαδή ήδη από τη Μόντσα, καθώς ο πατέρας του Λανς Στρολ και νέος ιδιοκτήτης της ομάδας με τα ροζ μονοθέσια, θέλει να σταματήσουν τα βάσανα του γιου του με τη Williams.

Τη θέση του Λανς Στρολ στη Williams θα καταλάβει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα με βάση ειδικό όρο του συμβολαίου του, που του δίνει απόλυτη προτεραιότητα, ενώ ο Πολωνός δηλώνει πανέτοιμος για την επιστροφή του στη Formula 1.

Eξαλλος με αυτή την εξέλιξη δήλωσε ο Χάμιλτον, που χαρακτήρισε τον Οκόν «εξαιρετικό ταλέντο από άποψη συμπεριφοράς, όπως επίσης επιδόσεων στην πίστα». Όπως συμπλήρωσε πάντως ο Βρετανός, «δυστυχώς όμως η Formula 1 είναι μία περίεργη ‘’μπίζνα’’, στην οποία προτιμούν οι ομάδες τα χρήματα από τα επόμενα σούπερ ταλέντα. Οι καλύτεροι οδηγοί πρέπει να κάθονται στα καλύτερα αυτοκίνητα και αυτός είναι ένας από τους απολύτως κορυφαίους οδηγούς. Δεν επιτρέπεται, να προτιμάς κάποιον που φέρνει περισσότερα χρήματα, από έναν καλύτερο οδηγό. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αυτό δείχνει, ότι κάτι πηγαίνει στη Formula 1 θεμελιωδώς στραβά με την κατανομή των εσόδων. Στην ομάδα μου δεν υπάρχει θέση, ούτε και στην ομάδα του Σεμπάστιαν. Στη Red Bull υπήρξε κάποια. Βασικά θα έπρεπε να προβλέπεται μία διαδικασία επιλογής ή κάτι παρόμοιο. Μερικές φορές εύχομαι, να την διαχειριζόμουν εγώ».

Ανάλογα ήταν και τα σχόλια του Φέτελ για τον Οκόν, ο οποίος είχε κατακτήσει το 2014 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3 με βασικό αντίπαλο τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Γερμανός είπε μεταξύ άλλων: «Βρίσκεται στην τρίτη θέση, όπου βασικά δεν ανήκει με ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Αυτό τα λέει όλα. Πολύ περισσότερο, καθώς μπορείς να κάνεις πολύ γρήγορα κάποιο λάθος σε τέτοιες συνθήκες. Θα πρέπει να μπορείς να συγκεντρωθείς και το έκανε. Δυστυχώς ζούμε σε μία εποχή, όπου ένας νέος οδηγός αντιμετωπίζεται γρήγορα σαν υπερήρωας. Και όταν έρθει ο νέος υπερήρωας, ξεχνιέται γρήγορα ο άλλος, ακόμη και αν πετυχαίνει καλές επιδόσεις. Απλά δεν αποτελεί θέμα πλέον. Γι αυτό πιστεύω, ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι καλό γι αυτόν σήμερα. Θα έπρεπε να απολαμβάνει μεγαλύτερης αναγνώρισης».

Όσο για του χρόνου, ένα πιθανό σενάριο για τον Οκόν θα μπορούσε να είναι η McLaren, όπου δεν πρόκειται να συνεχίσει ο Βαντόρν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!