Μικ Σουμάχερ: «Θέλω να πετύχω νίκες στη Formula 1»

Gazzetta team
Μικ Σουμάχερ: «Θέλω να πετύχω νίκες στη Formula 1»
Ο γιος του Σούμι δήλωσε, ότι έχει είδωλο τον πατέρα του και τόνισε ότι θέλει να τρέξει στη Formula 1, αν και γνωρίζει, ότι δεν αρκεί το όνομά του, για να τα καταφέρει.

Το Σπα εξελίσσεται σε κάρμα για την οικογένεια Σουμάχερ. Εκεί είχε ξεκινήσει πριν 27 χρόνια την καριέρα του ο Μίκαελ Σουμάχερ, όταν βρέθηκε από σπόντα στη Jordan και εκεί πέτυχε την επόμενη σεζόν ο Γερμανός επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 την παρθενική του νίκη με τη Benetton - Ford. Τα χνάρια του διάσημου πατέρα του ακολούθησε και ο γιος του, Μικ, που κατέκτησε στα τέλη Ιουλίου στη βελγική πίστα την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Formula 3, ενώ την τελευταία εβδομάδα θριάμβευσε και στο Σίλβερστον.

Ο νεαρός Μικ αποκάλυψε τις φιλοδοξίες του για το μέλλον σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC, όπου δήλωσε τα εξής: «Στόχος μου είναι, να πετύχω νίκες στη Formula 1. Εκεί θέλω να φτάσω και η Formula 3 αποτελεί ένα σημαντικό βήμα γι αυτό. Το επόμενο είναι η Formula 2. Όμως στόχος μου είναι, να ανέβω κατηγορία και να δείξω, τι μπορώ».

Ο Μικ Σουμάχερ παραδέχθηκε φυσικά, ότι το θρυλικό του επώνυμο τον βοήθησε, ώστε «να ανοίξουν οι πόρτες», συμπλήρωσε όμως, ότι «θα πρέπει ωστόσο να αποδείξεις, πόσο ικανός είσαι. Αυτός είναι ο στόχος μου. Θέλω να αποδείξω, ότι είμαι ένας ικανός οδηγός αγώνων και όχι, ότι φέρω απλά και μόνον το ίδιο όνομα».

Ο οδηγός της Dallara - Mercedes αναφέρθηκε στον πατέρα του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο μπαμπάς μου είχε τεράστια επίδραση στην καριέρα μου. Ήταν το είδωλό μου και εγώ προσπαθώ, να τον μιμηθώ σε όλα και να δω, αν μπορώ να το αξιοποιήσω για εμένα. Αυτό με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο». Ο Μικ εξήγησε επίσης, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στη Formula 1, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε πολλούς οδηγούς της Formula 1, που προέρχονται από τη Formula 3. Θέλω να γίνω οδηγός της Formula 1, επειδή εκεί οδηγούν οι καλύτεροι. Ακριβώς εναντίον τους θέλω να αγωνιστώ και γι αυτό παλεύω».

Όσον αφορά στη μαχητικότητα, φαίνεται ότι το μήλο έχει πέσει όντως κάτω από τη μηλιά. Για τα υπόλοιπα θα δείξει ο χρόνος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!