O Σάινθ Τζούνιορ διάδοχος του Αλόνσο στη McLaren

Gazzetta team
O Σάινθ Τζούνιορ διάδοχος του Αλόνσο στη McLaren
O 23χρονος Ισπανός υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη McLaren, δηλώνοντας μάλιστα ότι είναι οπαδός της από μικρό παιδί και φιλοδοξώντας να παίξει έναν ρόλο - κλειδί σε αυτήν.

O Kάρλος Σάινθ Τζούνιορ θα είναι ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Αλόνσο στη McLaren. Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε επίσημα, ότι υπέγραψε πολυτελές συμβόλαιο με τον Ισπανό οδηγό, που έκανε το 2015 ντεμπούτο στη Formula 1 με την Toro Rosso και τώρα τρέχει ως δανεικός της Red Bull με τη Renault, όπου θα ανήκει από τον επόμενο χρόνο ο Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Πάντως δεν έγινε ακόμη γνωστό, ποιος θα πλαισιώσει του χρόνου τον Σάινθ Τζούνιορ στη McLaren, όπου θεωρείται αβέβαιο το μέλλον του σημερινού της πιλότου, Στόφελ Βαντόρν.

Ο Σάινθ δήλωσε ενθουσιασμένος από τη μεταγραφή του στη McLaren, ενώ υποστήριξε ότι «είμαι οπαδός της McLaren για όσο μπορώ να θυμηθώ. Είναι ένα σπουδαίο όνομα στο άθλημα με μια απίστευτη κληρονομιά και η λίστα των οδηγών που έχουν "τρέξει" για τη McLaren μέσα στα χρόνια συμπεριλαμβάνεται στους ήρωες της Φόρμουλα Ένα. Φυσικά, ο Φερνάντο είναι ένας από αυτούς, επομένως είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό ότι θα πάρω τη θέση του ως μέρος της επόμενης γενιάς Ισπανών οδηγών αγώνων πίσω από το τιμόνι μιας McLaren. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στη McLaren που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα παιδικό όνειρο. Η ομάδα έχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το μέλλον και ανυπομονώ πάρα πολύ να παίξω έναν ρόλο-κλειδί στο ταξίδι της προς την επιστροφή στην επιτυχία».

Με κολακευτικά σχόλια εκφράστηκε για τον Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν. Ο Μπράουν αποκάλυψε, ότι η McLaren παρακολουθούσε εδώ και καιρό τον 23χρονο οδηγό και υπογράμμισε ότι ο Σάινθ Τζούνιρο, συνδυάζει τα νιάτα με την εμπειρία, καθώς του χρόνου θα συμμετέχει για πέμπτη σεζόν στη Formula 1.

Tελικά η Formula 1 δεν πηγαίνει διακοπές ούτε όταν σταματούν το καλοκαίρι το Γκραν Πρι. Για να δούμε, τις μας επιφυλάσσουν οι επόμενες ημέρες μέχρι τις 26 Αυγούστου, οπότε θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος αγώνας στο Σπα του Βελγίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!