Η Formula 1 καλεί τον γιο του Μίκαελ Σουμάχερ

Gazzetta team
Η Formula 1 καλεί τον γιο του Μίκαελ Σουμάχερ
Το Νούμερο Ένα της Liberty Media, Τσέιζ Κάρεϊ, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» και «σπουδαία ιστορία» μία ενδεχόμενη συμμετοχή του 19χρονου Μικ Σουμάχερ στη Formula 1.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ο πρόεδρος της Liberty Media, Τσέιζ Κάρεϊ, εξέφρασε την επιθυμία να δει τον Μικ Σουμάχερ να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Αμερικανός δήλωσε στην κυριακάτικη εφημερίδα ‘’Bild am Sonntag’’, ότι το ντεμπούτο του γιου του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula 1, θα ήταν «μία σπουδαία ιστορία» και πολύ «ξεχωριστή» για το άθλημα. «Θα άγγιζε τις καρδιές πολλών οπαδών με έναν εντελώς ιδιαίτερο τρόπο», συμπλήρωσε ο Κάρεϊ, ο οποίος θεωρεί ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ «εξακολουθεί να παίζει έναν μοναδικό ρόλο» στη Formula 1» και ότι «είναι ένα σύμβολο του αθλήματός μας και θα παραμείνει έτσι για πάντα».

Σύμφωνα με το Νούμερο Ένα της Liberty Media, ο Μικ Σουμάχερ οφείλει να αποδείξει αγωνιστικά την αξία του και δεν πρόκειται να ενταχθεί στη Formula 1 με μπόνους το όνομα του πατέρα του. Ο Κάρεϊ τόνισε επίσης, ότι «ανεξάρτητα από αυτό, θέλουμε να προσπαθήσουμε, να διευκολύνουμε τον δρόμο προς τη Formula 1 σε καλούς νέους οδηγούς».

Ο Μικ Σουμάχερ μετέχει εφέτος στο πρωτάθλημα της Formula 3, όπου βρίσκεται στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης με 101 βαθμούς σε πέντε από τους συνολικά δέκα αγώνες της σεζόν. Ο 19χρονος φαίνεται πάντως, ότι άρχισε να προσαρμόζεται καλύτερα, αφού στα τέλη Ιουλίου πέτυχε στο Σπα την πρώτη νίκη του στη Formula 3. Η διαφορά του από τον πρωτοπόρο Μάρκους Άρμστρονγκ είναι 53 βαθμοί και θεωρείται μεγάλη, όμως με επιδόσεις όπως στο Σπα είναι όλα πιθανά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!