Ραϊκόνεν: «O φίλος μου ο Φέτελ»

Gazzetta team
Ραϊκόνεν: «O φίλος μου ο Φέτελ»
Ο Κίμι Ραϊκόνεν περιγράφει τη φιλία του με τον Φέτελ, τονίζει ότι θα ήθελε να συνεχίσει στη Ferrari και θέτει ως κοινό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Scuderia.

Ρεαλιστής και προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Κίμι Ραϊκόνεν σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του. Ο Φιλανδός οδηγός της Ferrari μίλησε στο γερμανικό περιοδικό SPORT BILD και δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ότι «από ένα σημείο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και μετά έχει προτεραιότητα η ομάδα. Αυτό μου είναι απολύτως ξεκάθαρο. Δεν είμαι και χθεσινός στο άθλημα».

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η δημόσια δήλωση του Φέτελ υπέρ της παραμονής του Ραϊκόνεν στην ομάδα της Ferrari κάνει τον Ραϊκόνεν να νιώθει περήφανος. Ο Κίμι, που ανέβηκε με την τρίτη θέση του στην Ουγγαρία για πέμπτο συνεχόμενο αγώνα στο βάθρο και είναι ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής με τα χρώματα της Scuderia, ανέφερε για τη συγκεκριμένη δήλωση ότι «νιώθω σε κάθε περίπτωση καλύτερα, απ΄ ό,τι αν είχε πει, ότι είμαι ένας βλάκας. Βέβαια το λέει και αυτό, αλλά μάλλον σπάνια (γέλια). Σοβαρά τώρα όμως. Πάντα καταλαβαινόμασταν. Με αυτόν δεν υπάρχει κάποια πολιτική ή άλλες αηδίες, αλλά μία απολύτως κανονική ανδρική φιλία».

Ο Iceman αναφέρθηκε επίσης στο μέλλον του στη Scuderia, τονίζοντας τα εξής: «Φυσικά θα ήθελα να παραμείνω, όμως αυτό είναι αποκλειστική απόφαση της Ferrari. Την περιμένω ακριβώς όπως και εσείς».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 περιέγραψε τα στοιχεία που εκτιμά στον Φέτελ: «Είναι πολύ ευθύς και δεν έχει αλλάξει παρά την επιτυχία του. Ακόμη και αν χτυπήσουμε μεταξύ μας, το συζητάμε και δεν υπάρχει μετά θέμα. Μετά τη σύγκρουσή μας στη Σιγκαπούρη το 2017 δεν υπήρξαν ούτε λογομαχίες ούτε κουκούλωμα. Είναι ένας τύπος, που μπορεί να πει, ότι ήταν δικό του λάθος και εγώ είμαι ακριβώς το ίδιο. Είναι πολύ καλύτερα, να εργάζεσαι σε αυτή την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Αυτό κάνει και το αυτοκίνητο γρηγορότερο».

Συμπληρώνοντας υπογράμμισε ο Ραϊκόνεν, ότι «και οι δύο έχουμε τον ίδιο στόχο, να κάνουμε τη Ferrari παγκόσμια πρωταθλήτρια. Και αλληλοσυμπληρωνόμαστε με τον δικό μας τρόπο πολύ καλά, για να δώσουμε ώθηση στην ομάδα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!