«Βασιλιάς της βροχής» ο Λιούις Χάμιλτον

Gazzetta team
«Βασιλιάς της βροχής» ο Λιούις Χάμιλτον
Με τη βροχή ανεβαίνει επίπεδο η απόδοση του οδηγού της Mercedes, όπως αποκαλύπτουν τα στατιστικά των τελευταίων εννέα Γκραν Πρι, που πραγματοποιήθηκαν σε βρεγμένες πίστες.

Δεν πρέπει να νιώθουν καλά οι αντίπαλοι του Λιούις Χάμιλτον για το Γκραν Πρι της Βουδαπέστης την Κυριακή 29 Ιουλίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα σημειωθούν στην περιοχή του Ουγκαρόρινγκ πολλές, μικρές καταιγίδες και αν επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις, τότε θα ευνοηθεί από τις καιρικές συνθήκες ο Λιούις Χάμιλτον.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τα στατιστικά στοιχεία, καθώς στα τελευταία εννέα Γκραν Πρι, στα οποία έβρεξε λίγο ή πολύ, νίκησε ο Χάμιλτον με Mercedes. Η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει τα εξής Γκραν Πρι: Ιαπωνίας 2014, Μεγάλης Βρετανίας και ΗΠΑ 2015, Μονακό, Μεγάλης Βρετανία και Βραζιλίας 2016, Κίνας και Σιγκαπούρης 2017 και Γερμανίας 2018. Αυτονόητο, ότι ο Χάμιλτον προφανώς βοηθήθηκε σε αυτές τις περιπτώσεις από τα μονοθέσια της Mercedes, αλλιώς δύσκολα θα νικούσε, όσο καλός οδηγός και να είναι στη βροχή.

Ο Βρετανός θα ταξιδέψει στην Ουγγαρία ως πρωτοπόρος με 188 βαθμούς έναντι 171 βαθμών του Φέτελ, ενώ μέχρι τώρα είχαμε πέντε αλλαγές οδηγών στην κορυφή της βαθμολογίας. Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση, καθώς πρέπει να ανατρέξουμε στο 1997 για να δούμε, ότι είχε αλλάξει έξι φορές η κορυφή μεταξύ του Βιλνέβ και του Σουμάχερ.

Στο Χόκενχαϊμ είχαμε ωστόσο και μία άλλη, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτιά για τον Χάμιλτον. Ο οδηγός της Mercedes είχε κατακτήσει μέχρι τότε και τις 65 νίκες του έχοντας ξεκινήσει σε μία από τις τρεις πρώτες σειρές εκκίνησης, όμως στη Γερμανία θριάμβευσε ξεκινώντας από την 14η θέση. Και με τη βροχή να φέρνει τα πάνω κάτω!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!