Τη Force India σχεδιάζει «να δωρίσει» στο γιο του ο Λόρενς Στρολ

Gazzetta team
Τη Force India σχεδιάζει «να δωρίσει» στο γιο του ο Λόρενς Στρολ
Ο Λόρενς Στρολ νοίκιαζε πίστες της Formula 1, για να προπονείται εκεί ο γιος του. Τώρα σχεδιάζει να αγοράσει την Force India, για να εξασφαλίσει το μέλλον του υιού του.

Καμία άλλη ομάδα της Formula 1 δεν έχει να επιδείξει τόσο καλά αποτελέσματα με τόσο λίγα οικονομικά μέσα, όπως η Force India. Η ομάδα με τα χαρακτηριστικά ροζ μονοθέσια τερμάτισε πέρυσι τέταρτη στη βαθμολογία των κατασκευαστών, ωστόσο βρίσκεται σε χρόνια οικονομική κρίση, η οποία θα την οδηγήσει σε ελεγχόμενη πτώχευση. Αυτό σημαίνει, ότι η Force India – Mercedes θα συνεχίσει να λειτουργεί και να συμμετέχει στη Formula, αλλά θα περάσει σε άλλα χέρια.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Για όλη αυτή την κατάσταση ευθύνεται ο σημερινός ιδιοκτήτης της ομάδας, Βιτζάι Μαλία. Ο Ινδός επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να ζει εντός της Μεγάλης Βρετανίας, επειδή του έχει αφαιρεθεί από τις αρχές της χώρα του το διαβατήριό του λόγω οικονομικών ατασθαλιών. Μάλιστα η Ινδία έχει ζητήσει από τη Μεγ. Βρετανία την έκδοση του Μαλία, ο οποίος προσπαθεί να την αποφύγει με συνεχείς προσφυγές στα αγγλικά δικαστήρια.

Η πώληση της υπερχρεωμένης Force India θεωρείται λοιπόν δεδομένη και ως πιθανότεροι αγοραστές φέρονται ο βασικός χορηγός της, που είναι η εταιρεία BWT, αλλά και ο Λόρενς Στρολ. Ο Καναδός επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας και των ενδυμάτων, όπου εκπροσωπεί μεγάλα ονόματα, όπως το brand Tommy Hilfiger.

Ταυτόχρονα έχει κολλήσει το μικρόβιο της Formula 1 στον γιο του Λανς, ο οποίος τρέχει με τα χρώματα της Williams. Μάλιστα ο νεαρός οδηγός είχε προετοιμαστεί για το ντεμπούτο του κάνοντας ιδιωτικές δοκιμές με μονοθέσια στις πίστες των Γκραν Πρι, που τις είχε νοικιάσει ο πατέρας του.

Ο Λόρενς Στρολ βοηθά οικονομικά τη Williams, δεν βλέπει όμως πλέον στη βρετανική ομάδα μέλλον για τον γιο του. Αγοράζοντας λοιπόν τη Force India, θα μπορούσε να εξασφαλίσει στον Λανς μία θέση οδηγού σε μία σαφώς δυνατότερη ομάδα, όπου θα ήταν σε θέση να αποδείξει ο υιος Στρολ τις πραγματικές του αγωνιστικές δυνατότητες με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Ετσι και αλλιώς θα υπάρξουν του χρόνου σίγουρα αλλαγές του σημερινού διδύμου οδηγών της Force India. Ο Εστεμπάν Οκόν θα αποχωρήσει και θα τρέξει του χρόνου με τα χρώματα της Renault, ενώ και ο Πέρεζ επιθυμεί να αλλάξει ομάδα και ελπίζει να μεταγραφεί στη Haas-Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!