Pole position και μια τεράστια ευκαιρία για τον Φέτελ

Πέτρος Σηφαλάκης
Pole position και μια τεράστια ευκαιρία για τον Φέτελ
Ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε νωρίς από πρόβλημα στο κιβώτιο, αύριο θα ξεκινήσει από πολύ πίσω και ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει μια ευκαιρία να «ανοίξει» σημαντικά τη βαθμολογική διαφορά του στο πρωτάθλημα!

«Πανικός» έγινε σήμερα στις κατατακτήριες δοκιμές για τον αυριανό αγώνα στο Χοκενχάιμ της Γερμανίας. Ο Λιούις Χάμιλτον δεν πρόσεξε την είσοδό του σε μια στροφή, πέρασε με πολλά χλμ./ώρα πάνω από τα κέρμπς και το μονοθέσιο αναπήδησε, με αποτέλεσμα να το «τραυματίσει» στο υδραυλικό σύστημα όπως μάθαμε στη συνέχεια. Προφανώς, δεν πρόλαβε να το επιδιορθώσει και έτσι δεν προκρίθηκε στο Q3! Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν άφησε την ευκαιρία αυτή να πάει χαμένη. Μπήκε πολύ δυναμικά στο Q3 και έκανε καλό χρόνο εξαρχής, ξεπερνώντας τον Κίμι που ήταν πρώτος εκείνη τη στιγμή. Για αρκετή ώρα κανείς δεν είχε περάσει τον Φέτελ.

Αποφάσισε να πάει να βάλει φρέσκα ελαστικά και να κατεβάσει το χρόνο του γιατί ήξερε ότι στα τελευταία λεπτά αυτό μπορεί να άλλαζε! Ο Κίμι, έκανε έναν πολύ καλό γύρο στο τέλος της περιόδου. Στην τελευταία στροφή όμως, έχασε ελάχιστα και για οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου, έμεινε πίσω από το χρόνο του Φέτελ! Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον Μπότας. Ο πιλότος της Mercedes ξεπέρασε τον Φέτελ και προσωρινά, πήρε την πρώτη θέση. Η καρό σημαία είχε ήδη πέσει όμως ο Φέτελ «έγραφε» γύρο. Και στους τρεις τομείς της πίστας, ήταν πιο γρήγορος από τον Μπότας και λίγα δευτερόλεπτα μετά, επιβεβαιώθηκε και πήρε την pole position επίσημα.

Πρόκειται ίσως για τη σημαντικότερη pole της χρονιάς, μέχρι σήμερα, καθώς αν καταφέρει να κρατήσει μια καλή θέση αύριο ή ακόμη και να νικήσει, θα ανοίξει αρκετά τη διαφορά του από τον Λιούις Χάμιλτον που, λογικά, δεν θα καταφέρει να πετύχει κάτι αξιοσημείωτο αύριο. Μεγάλη αγωνία για τον αυριανό αγώνα, ο οποίος θα κρίνει πολλά για το υπόλοιπο της σεζόν! Κατά τα λοιπά, εκτός από την πρώτη τριάδα, Φέτελ, Μπότας, Ράικονεν, έχουμε τον Φερστάπεν στην τέταρτη θέση και τον Ρικιάρντο στην... τελευταία, ύστερα από την ποινή που χρεώθηκε για αλλαγή διάφορων εξαρτημάτων στη μονάδα ισχύος. Δείτε αναλυτικά, τα αποτελέσματα των σημερινών κατατακτηρίων δοκιμών!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!