Στην κόψη του ξυραφιού το νέο Γκραν Πρι στο Μαϊάμι των ΗΠΑ

Gazzetta team
Στην κόψη του ξυραφιού το νέο Γκραν Πρι στο Μαϊάμι των ΗΠΑ
Καθυστερούν οι υπογραφές για τη διοργάνωση του πρώτου Γκραν Πρι της Formula 1 το 2019 στο Μαϊάμι, καθώς μία μεγάλη μερίδα των κατοίκων της πόλης δηλώνει εναντίον του.

Κανονικά θα έπρεπε να έχουν πέσει το αργότερο έως την 1η Ιουλίου οι υπογραφές για τη διοργάνωση του νέου Γκραν Πρι στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτό όχι μόνον δεν συνέβη, αλλά πυκνώνουν και τα σύννεφα πάνω από αυτό, αφού πολλοί κάτοικοι έχουν προβάλλει έντονες αντιρρήσεις για τον συγκεκριμένο αγώνα. Μάλιστα, αυτή η αβεβαιότητα ευθύνεται για το γεγονός, ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα το αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 για το 2019, αφού κανένας δεν γνωρίζει, αν θα γίνει τελικά τον επόμενο Οκτώβριο το Γκραν Πρι στο Μαϊάμι.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Η ιδέα ενός αγώνα της Formula 1 μέσα στην πόλη, έχει ξεσηκώσει πολλούς ιδιοκτήτες και κατοίκους πολυτελών κατοικιών στο κέντρο του Μαϊάμι, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μέτωπο κατά της ηχορύπανσης από τα νυχτερινά κέντρα και διάφορες άλλες εκδηλώσεις, αλλά και εναντίον της καταπάτησης του πρασίνου και της έντασης της κυκλοφορίας. Στο Μαϊάμι ιδρύθηκε γι αυτόν τον σκοπό η «Συμμαχία Για Μία Καλύτερη Φλόριντα», η οποία μάλιστα ξιφουλκεί κατά της Formula 1, μεταξύ άλλων με καμπάνιες και καταχωρήσεις σε εφημερίδες όπως η «Miami Herald», όπου γράφουν τα εξής: «Πείτε ΟΧΙ στη Formula 1. Εδώ μετατρέπονται με κόστος των φορολογουμένων δρόμοι σε μία πίστα αγώνων. Οι δρόμοι ανήκουν σε εμάς και όχι στα μηχανοκίνητα αθλήματα. Θα ‘’εισπράξουμε’’ επί μήνες εργοτάξια, κλειστούς δρόμους, θόρυβο, όλα αυτά σημαίνουν πονοκέφαλο για την κοινότητά μας. Γιαυτό: Πείτε στον Δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους ΟΧΙ σε έναν αγώνα της Formula 1 στη γειτονιά μας. Τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να χρησιμοποιούνται για το καλό της κοινότητας και όχι για έναν αγώνα αυτοκινήτων».

Όλες αυτές οι αντιδράσεις έχουν προκαλέσει ένα μούδιασμα στους δημοτικούς άρχοντες του Μαϊάμι, αλλά και σε υπεύθυνους τοπικών οργανώσεων. Το θέμα θα συζητηθεί σίγουρα κάποια στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο της αμερικανικής πόλης, ωστόσο θα πρέπει να πείσει η Liberty Media τους συμβούλους για τα οφέλη που θα έχει το Μαϊάμι από τη διοργάνωση ενός Γκραν Πρι της Formula 1, αλλιώς δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Το ίδιο δημοτικό συμβούλιο είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τη Formula E, όμως έγινε μόνον ένα Γκραν Πρι τον Μάρτιο του 2015 και μετά την αντίσταση πολλών κατοίκων δεν πραγματοποιήθηκε κανένα άλλο, χωρίς μάλιστα κάποια επίσημη εξήγηση. Και μιλάμε για τη Formula E με τα ηλεκτρικά μονοθέσια και όχι για τα υβριδικά θηρία της Formula 1 με τους περίπου 1.000 ίππους!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!