ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Μουντιάλ, Formula 1 και MotoGP συνιστούν μαζί…κόκκινη κάρτα

Μουντιάλ, Formula 1 και MotoGP συνιστούν μαζί…κόκκινη κάρτα

Μουντιάλ, Formula 1 και MotoGP συνιστούν μαζί…κόκκινη κάρτα

Τρεις αγώνες της Formula 1 σε 15 ημέρες και παράλληλα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου με ολίγον MotoGP. Δεν τον λες και έξυπνο έναν τέτοιο προγραμματισμό!

Τι να πρωτοδιαλέξεις; Το ποδόσφαιρο, τη Formula 1 ή το MotoGP; Οι υπεύθυνοι της Liberty Media υποτίθεται, ότι ήρθαν, για να ταράξουν τα βαλτωμένα νερά της Formula 1, όμως εφέτος το καλοκαίρι τους αξίζει η κόκκινη κάρτα. Πώς είναι δυνατόν, να προγραμματίζεις τρεις συνεχόμενες Κυριακές - ημερολογιακά, μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο - ισάριθμα Γκραν Πρι της Formula 1, τη στιγμή που τρέχει παράλληλα το Μουντιάλ ποδοσφαίρου, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας, MotoGP;

Προφανώς κάποιοι φωστήρες αγνοούν, ότι ένα μεγάλο μέρος του κοινού που παθιάζεται με τη μπάλα, λατρεύει και τα μηχανοκίνητα αθλήματα και ότι έτσι το βάζουν σε διλήμματα. Κοιτάξτε το πρόγραμμα της Κυριακής, 1η Ιουλίου: Στις 15.00 το μεσημέρι ο αγώνας MotoGP στο Άσεν της Ολλανδίας, σχεδόν χωρίς ανάσα ακολουθεί αμέσως μετά η εκκίνηση του Γκραν Πρι Αυστρίας στις 16.10 και στις 17.00 η ώρα ξεκινά ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Ισπανίας με τη Ρωσία στο πλαίσιο του Μουντιάλ. Δηλαδή, η Formula 1 και το Μουντιάλ συμπίπτουν χρονικά για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και οι φίλοι των δύο αθλημάτων, θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσά τους.

Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη και για τις ίδιες τις ομάδες της Formula 1, που δεν προλαβαίνουν να στήνουν, να ξεστήνουν και να μεταφέρουν όλον τον εξοπλισμό τους από πίστα σε πίστα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Red Bull έστειλε απευθείας από το Λε Καστελέ της Γαλλίας στο Σίλβερστον της Αγγλίας το θηριώδες Motorhome Energy Station και στο ενδιάμεσο Γκραν Πρι της Αυστρίας θα χρησιμοποιήσει ένα ξύλινο Motorhome από το MotoGP.

Οι Αμερικάνοι έχουν διαβεβαιώσει, ότι δεν θα υπάρχουν από του χρόνου τρεις συνεχόμενοι αγώνες στο καλεντάρι της Formula 1. Ωστόσο, θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει το εφετινό…αυτογκόλ και να έχουν κάνει διαφορετικό προγραμματισμό. Eτσι θα είχαμε γλιτώσει και εμείς από τον κίνδυνο, να πάθουμε διχασμό προσωπικότητας.