Καλύτερος ο Μπότας πήρε την pole στην Αυστρία

Γιώργος Βαρίνος
Καλύτερος ο Μπότας πήρε την pole στην Αυστρία
Με έναν εκπληκτικό γύρο ο Βάλτερι Μπότας κατάφερε να πάρει την pole position και μαζί το ρεκόρ γύρου στην Αυστρία. Στη 2η θέση ο Χάμιλτον και στην 3η ο Φέτελ. Όλοι πολύ κοντά μεταξύ τους.

Ήταν γρήγορες από την Παρασκευή οι δύο Mercedes και απλώς στις Κατατακτήριες επισημοποίησαν την υπεροχή τους. Ο Βάλτερι Μπότας με έναν εκπληκτικό γύρο που αποτελεί και νέο ρεκόρ, θα ξεκινήσει αύριο από την πρώτη θέση. Δίπλα του μόλις 19 χιλιοστά αργότερος ο Χάμιλτον, θα ξεκινήσει 2ος. Θεωρητικά 3ος ο Φέτελ, αν και εκκρεμεί το αν θα τιμωρηθεί ή όχι από το «κλείσιμο» που έκανε στον Σάινθ στο τέλος του Q2. Ίσως να μην τιμωρηθεί καθώς είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία. Κλασικά πίσω τους ο αδιάφορος μάλλον Ράικονεν που πηγαίνει βόλτα και βγαίνει 4ος.

Οι οδηγοί της Red Bull αφού πλακώθηκαν στον ασύρματο για το ποιός θα είναι μπροστά από τον άλλον... (και να πάρει ο πίσω λίγο slipstreaming) τερμάτισαν στις θέσεις 5 ο Φερστάπεν και 7 ο Ρικιάρντο, με 6ο ανάμεσά τους σήμερα, τον εξαιρετικό Γκροζάν! Ωστόσο και ο Μάγκουσεν έκανε τρομερές κατατακτήριες καθώς στο τέλος βρέθηκε στην 8η θέση!

Στην δύο τελευταίες θέσεις της δεκάδας βρέθηκαν οι δύο Renault, με τους Σάινθ και Χούλκενμπεργκ που απλώς επιβεβαιώνουν την σταθερότητά τους.

Απογοήτευση άλλη μια φορά για την McLaren, που δεν κατάφερε παρά να βρεθεί μόλις στο Q2 με τον Αλόνσο.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!