Ρικιάρντο: Τραυμάτισα το μονοθέσιο

Ρικιάρντο: Τραυμάτισα το μονοθέσιο

Ρικιάρντο: Τραυμάτισα το μονοθέσιο

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δήλωσε ότι οι ελπίδες του για το βάθρο εξανεμίστηκαν στο Γαλλικό Γκραν Πρι όταν το μονοθέσιό του «τραυματίστηκε» σε ένα άτσαλο πέρασμα πάνω από ένα κερμπ, στην εμπρόσθια πτέρυγα του.  

Ο Αυστραλός βρισκόταν σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα πίσω από τον τιμ μέιτ του Μαξ Φερστάπεν, μέχρι τη φάση αλλαγής των ελαστικών του. Kατά τη διάρκεια του pit stop, η ομάδα του ανακάλυψε ότι τμήματα της εμπρόσθιας πτέρυγας του είχαν εξαφανιστεί και, σχεδόν αμέσως, ο ρυθμός του έπεσε καθώς αντιμετώπιζε έντον υποστροφή. Στο τέλος, ο Ρικιάρντο έχασε εντελώς τον ρυθμό του και τελικά τον πέρασε και ο Κίμι Ράικονεν που του πήρε την θέση στο βάθρο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ρικιάρντο ανέφερε: «Είμαι πολύ απογοητευμένος. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Στη συνέχεια, όταν άλλαξα λάστιχα, τα αγόρια είπαν ότι το μπροστινό αριστερό μέρος της πτέρυγας ήταν κατεστραμμένο και πιστεύω ότι συνέβη μόλις δύο γύρους πριν από το pit stop όταν πέρασα άτσαλα ένα κερμπ ή ίσως χτύπησα κάποιο συντρίμμι. Ξαφνικά άρχισε πολύ υποστροφή και έχασα όλη μου την ταχύτητα.»

Ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, είπε στον Sky ότι η ομάδα δεν ξέρει την αιτία που έσπασε η εμπρός πτέρυγα. «Βρήκαμε σπασμένη την εμπρός πτέρυγα. Νομίζω ότι μάλλον χτύπησε κάποιο θραύσμα ή ο Ντάνιελ πέρασε πολύ άτσαλα κάποιο κερμπ. Θα ήταν μια καλή ανάκαμψη για την ομάδα σήμερα να έχουμε και τους δύο οδγούς μας στο βάθρο, αλλά δεν έγινε έτσι...».

 

Best of internet