Νίκι Λάουντα: Χάδι η ποινή στον Φέτελ!

Γιώργος Βαρίνος
Νίκι Λάουντα: Χάδι η ποινή στον Φέτελ!
Ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος της Mercedes Petronas, Νίκι Λάουντα, κριτικάρει την απόφαση της FIA να δώσει τον Φέτελ ποινή μόλις πέντε δευτερολέπτων για την σύγκρουση του με τον Βάλτερι Μπότας στο Γαλλικό Γκραν Πρι.

Ο Φέτελ μπλόκαρε στην πρώτη στροφή και έπεσε πίσω από τον Μπότας. Η FIA έκρινε ότι ο Γερμανός ήταν ένοχος καθώς προκάλεσε το ατύχημα και τον τιμώρησε με ποινή πέντε δευτερολέπτων, που την εξέτισε στο δεύτερο pit stop του. Αλλά αφού ο Φέτελ κατάφερε να τερματίσει 5ος, δύο θέσεις μπροστά από τον Μπότας ο Λάουντα ήταν θυμωμένος.
Ερωτηθείς από το κανάλι Sky F1 αν το 1-2 θα ήταν πιθανό για την Mercedes, ο Λάουντα δήλωσε: «Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε και μας το χάλασε ο Φέτελ. Πιστεύω πως η ποινή ήταν ένα χάδι. Μόνο πέντε δευτερόλεπτα για αυτό το τεράστιο λάθος; Δεν το καταλαβαίνω. Είναι πολύ μικρός χρόνος. Θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο αντικειμενικοί.Πέντε δευτερόλεπτα δεν είναι τίποτα, καταστράφηκε ολόκληρος ο αγώνας για τον Βάλτερι αλλά και για τον ίδιο».

Τα σχόλια του Λάουντα είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την άποψη του Χάμιλτον όταν είδε την σκηνή του ατυχήματος. Ο Χάμιλτον ήταν ξεκάθαρος ότι ο Φέτελ έφταιγε 100%. Ήταν σφάλμα του Γερμανού και όταν παρακολούθησε μια επανάληψη πριν από την τελετή της απονομής σχολίασε μπροστά στις κάμερες: «E, τον πήρε παραμάζωμα αμέσως. Ω δικέ μου, αυτό είναι τρελό.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!