Φέτελ: Δεν είχα που να πάω...

Γιώργος Βαρίνος
Φέτελ: Δεν είχα που να πάω...
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ λέει ότι δεν είχε «πουθενά να πάει» στη σύγκρουση του 1ου γύρου με τον Βάλτερι Μπότας στο Γαλλικό Γκραν Πρι, καθώς η εκκίνησή του ήταν «πολύ καλή». Τα λεγόμενά του βέβαια δημιουργούν εκνευρισμό στο στρατόπεδο της Mercedes.

Ο Φέτελ έκανε καλή εκκίνηση και πλησίασε τον Χάμιλτον εμπρός του, αλλά έχασε τα φρένα για κλάσματα του δευτερολέπτου και αναγκάστηκε να τα μπλοκάρει με αποτέλεσμα να πέσει πίσω από τον άτυχο Μπότας κλατάροντάς του το ελαστικό, καταστρέφοντας την δική του αεροτομή, αλλά και τον αγώνα και των δύο.

Ο Φέτελ έλαβε ποινή πέντε δευτερολέπτων ως υπαίτιος για το περιστατικό και παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του. Ο ίδιος στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Έκανα καλή εκκίνηση αλλά στα φρένα δεν είχα που να πάω... Ήταν λάθος μου, κακή εκτίμηση. Προσπάθησα να φρενάρω, αλλά δεν είχα κανένα χώρο και μπλοκάρισα στιγμιαία και ο Βάλτερι ήταν δίπλα μου. Προσπάθησα να επιβραδύνω, αλλά δεν είχε πρόσφυση. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να ανοίξω λίγο την ακτίνα της στροφής μου και αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να έρθω δυστυχώς σε επαφή με τον Βάλτερι.»
Ο Φέτελ ανέφερε ότι θα μπορούσε να κοντράρει στα ίσια τον Χάμιλτον για τη νίκη, αλλά είπε ότι ο αγώνας του μετά το περιστατικό ήταν τρομερά δύσκολος και έκανε υπερπροσπάθεια. «Δεν έχω δει τον αγώνα, εσείς έχετε δει περισσότερα από μένα. Είχαμε καλό ρυθμό, προσπάθησα να κερδίσω θέσεις και έτσι κατέστρεψα τα ελαστικά μου. Στο τέλος που είχα πολύ πιο φρέσκα ελαστικά βρήκα αξιοπρεπή ρυθμό αλλά τότε ήταν αργά.»

Ο Φέτελ τώρα είναι 14 βαθμούς πίσω από τον Χάμιλτον στην κατάταξη των οδηγών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!