Η πιθανότητα βροχής ανατρέπει τα πάντα στο Γκραν Πρι Γαλλίας

Gazzetta team
Η πιθανότητα βροχής ανατρέπει τα πάντα στο Γκραν Πρι Γαλλίας
Τα πάνω κάτω ενδέχεται να έρθουν στο Λε Καστελέ, καθώς το δελτίο καιρού προβλέπει για την ώρα του Γκραν Πρι μεγάλη πιθανότητα βροχής και μάλιστα για όλη τη διάρκεια του αγώνα!

Το Γκραν Πρι της Γαλλίας ενδέχεται να γίνει εφέτος υπό βροχή. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Ρος Μπρον, δήλωσε ότι «μπορεί να έχουμε καταιγίδα. Αρα πολύ δράση. Θα είναι η πρώτη φορά αυτή τη χρονιά», ενώ και η πρόβλεψη τoυ Meteo Earth ενισχύει την άποψή του.

0 - 0 το σκορ; Πολλά τα κέρδη*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Σύμφωνα με αυτήν, σχηματίζεται ανατολικά του Λε Καστελέ ένα μέτωπο βροχής, το οποίο είναι πολύ πιθανόν να φτάσει το μεσημέρι στην περιοχή γύρω από την πίστα Πολ Ρικάρ. Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, τότε θα βρέχει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ η πιθανότητα του συγκεκριμένου σεναρίου ξεπερνά το 60%. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα τoυ Meteo Earth, που ανεβάσαμε και δείχνει τα σύννεφα να καλύπτουν πλήρως την περιοχή του Λε Καστελέ στις 17.10 ώρα Ελλάδας, οπότε θα γίνει η εκκίνηση του Γκραν Πρι.

Σε περίπτωση βροχής μπορεί να δούμε βεβαίως μεγάλες ανατροπές στο σκηνικό κυριαρχίας των Mercedes, που βιώσαμε στις ελεύθερες και στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρικιάρντο, «στο στεγνό δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι, για να προκαλέσουμε τις Mercedes. Όμως στη βροχή θα μπορούσε να γίνει ενδιαφέρον για όλους». Ο Αυστραλός έχει κάθε λόγο να χαίρεται, γιατί έχει επιλέξει για το μονοθέσιό του μία ρύθμιση, η οποία θεωρείται ιδανική για τη βροχή και είναι διαφορετική από του Φερστάπεν.

Ο Μπρέντον Χάρτλεϊ αποκάλυψε επίσης για την πίστα, ότι «όταν βρέχει, υπάρχουν πολλά σημεία, όπου λιμνάζει το νερό. Αυτό δεν μας προκαλεί ανησυχία, γιατί υπάρχει χώρος για να τα παρακάμψεις. Απλά πρέπει να αναζητήσεις τις γραμμές, που προσφέρουν τη μεγαλύτερη πρόσφυση».

Όσον αφορά στις θερμοκρασίες, αυτές προβλέπεται να κυμανθούν γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια του αγώνα, με ταχύτητες ανέμου έως 35 χλμ./ώρα οι οποίες φαίνονται υψηλές, ωστόσο βρίσκονται στα επίπεδα του προηγούμενου διημέρου.

Να πούμε πάντως, ότι τίποτα δεν προϊδεάζει σήμερα το πρωί στη γαλλική πίστα για βροχή, καθώς επτά ώρες πριν την έναρξη του Γαλλικού Γκραν Πρι είναι όλα στεγνά και λάμπει ο ήλιος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!