Mε άγριες διαθέσεις θα ξεκινήσει ο Φερστάπεν

Gazzetta team
Mε άγριες διαθέσεις θα ξεκινήσει ο Φερστάπεν
Ο Ολλανδός δίνει μεγάλη έμφαση στην εκκίνηση, όπου θεωρεί ότι θα ευνοηθεί από τα Hypersoft ελαστικά της Red Bull και θα προσπαθήσει να βρεθεί γρήγορα εμπρός.

Σαν νίκη ένιωσε την τρίτη θέση του στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Καναδά ο Μαξ Φερστάπεν. Ο 20χρονος οδηγός της Red Bull το εξήγησε ως εξής: «Γνωρίζουμε, ότι ειδικά στο Q3 είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστούμε τις Mercedes και Ferrari. Eκεί έχουμε ένα αποφασιστικό μειονέκτημα ισχύος. Όμως μπορούμε να τρέξουμε στον αγώνα για τη νίκη. Επίσης πιστεύω, ότι αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για εμένα, ότι θα ξεκινήσω στην εκκίνηση με τα μαλακότερα ελαστικά σε αντίθεση με τις Ferrari και τις Mercedes».

Golden Predictor με έπαθλο* €500.000 μετρητά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η δήλωση του Φερστάπεν θα μπορούσε να εκληφθεί και ως έμμεση προειδοποίηση για τους Φέτελ και Μπότας, που θα ξεκινήσουν μπροστά από τον Ολλανδό στην πρώτη σειρά εκκίνησης. Ο οδηγός της Red Bull φαίνεται, ότι θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να βρεθεί αμέσως μετά το πρώτο σικέιν του σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ επικεφαλής του grid. Ίσως μάλιστα να ποντάρει και στο γεγονός, ότι μία ενδεχόμενη επαφή ή σύγκρουση θα είχε καταστροφικές βαθμολογικές συνέπειες κυρίως για τον Φέτελ και δευτερευόντως για τον Μπότας, ενώ ο ίδιος δεν διεκδικεί εφέτος πλέον τίποτα.

Στο Μόντρεαλ έχει επιδείξει πάντως ο Φερστάπεν μέχρι τώρα όλο το τριήμερο «διαγωγή κοσμιοτάτη» και όλοι ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι, γιατί κανένας δεν αμφισβητεί τις οδηγικές ικανότητές του. Ούτε καν ο Νίκι Λάουντα, που του άσκησε σκληρή κριτική τις προηγούμενες ημέρες λόγω του επικίνδυνου τρόπου που διαχειρίζεται αγωνιστικά κάποιες καταστάσεις ο οδηγός της Red Bull. Ο Λάουντα ερωτήθηκε από Καναδό δημοσιογράφο, ποιος από τους σημερινούς οδηγούς του θυμίζει περισσότερο τον Ζιλ Βιλνέβ και απάντησε αυθόρμητα, «ο Μαξ Φερστάπεν».

Μάλιστα ο Mad Max αντέδρασε με χιούμορ, όταν του μετέφεραν την απάντηση του Αυστριακού, λέγοντας ότι «ο Ζιλ Βιλνέβ ήταν πολύ ωραίος άνδρας. Γι αυτό δεν έχω καμία αντίρρηση με αυτή τη σύγκριση». Eπίσης ανέβασε στο Twitter μετά την εξαιρετική του επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές του Μόντρεαλ το σχόλιο, «νομίζω, ότι ξέρω ακόμη να οδηγώ»!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!