Χάμιλτον: «Τα λάστιχα μου κόστισαν την pole position»

Gazzetta team
Χάμιλτον: «Τα λάστιχα μου κόστισαν την pole position»
Ο Βρετανός πιστεύει ακράδαντα, ότι οι Mercedes θα ήταν ικανές για την πρώτη και δεύτερη θέση στις κατατακτήριες του Καναδά με ελαστικά Hypersoft και αναβαθμισμένο κινητήρα.

«Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, πρόκειται όμως για έναν συνδυασμό πραγμάτων», δήλωσε ο Λιούις Χάμιλτον μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Καναδά, όπου σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. Ο Βρετανός δήλωσε σίγουρος «βαθιά μέσα από την καρδιά του», ότι οι Mercedes είχαν την ταχύτητα να κάνουν το ένα – δύο και να ξεκινήσουν από την πρώτη σειρά εκκίνησης. Ωστόσο η μη χρήση Hypersoft ελαστικών, ένα λάθος στα φρένα και η ακύρωση της αναβάθμισης του κινητήρα απέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Δες το Roland Garros και σε live streaming* (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Χάμιλτον παραδέχθηκε τα προβλήματά του με τα ελαστικά λέγοντας, ότι «σήμερα (χθες) είχα συνεχώς προβλήματα να φρενάρω το αυτοκίνητο μπαίνοντας στη στροφή, είτε με μπλοκάρισμα των μπροστινών είτε των πίσω τροχών». Μάλιστα ο οδηγός της Mercedes ήταν βέβαιος, ότι μόνον σε αυτή τη στροφή είχε χάσει τόσο χρόνο, που θα του αρκούσε να βρεθεί στην pole position από την οποία τον χώριζαν στο τέλος 0,232 δευτερόλεπτα.

Επιπρόσθετα, η Mercedes δεν αναβάθμισε τους κινητήρες της, γιατί κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε, διαπίστωσε ότι κινδύνευε η αξιοπιστία τους. «Οι εγκαταλείψεις πονούν πολύ περισσότερο στο πρωτάθλημα από ένα δέκατο του δευτερολέπτου σε απόδοση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ. Ο Αυστριακός συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «αν θα ήταν η αναβάθμιση αρκετή για την pole position ή για την πρώτη σειρά εκκίνησης για τον Λιούις, δεν το γνωρίζουμε, πρόκειται όμως για ένα από εκείνα τα μέρη, που θα είχαν αλλάξει πιθανώς το αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!