H Renault υπόσχεται πρωταθλήματα στη Red Bull

Gazzetta team
H Renault υπόσχεται πρωταθλήματα στη Red Bull
H Renault προειδοποιεί τη Red Bull, ότι αν επιλέξει τη Honda ως προμηθευτή κινητήρων, κινδυνεύει να χάσει την προοπτική της κατάκτησης παγκόσμιων τίτλων την επόμενη διετία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, εξήγησε στο κανάλι Sky Sports F1, γιατί δεν θα έπρεπε κατά την άποψή του, να αλλάξει προμηθευτή κινητήρων η Red Bull και να πάει από τους Γάλλους στους Ιάπωνες της Honda. Όπως υποστήριξε ο Αμπιτεμπούλ για τους «Ταύρους», «με όλα όσα έχουν σήμερα και με όσα σχεδιάζουν ακόμη, θα έχουν με εμάς την πιθανότητα, να γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια και πάλι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Επίσης έχουν αυτή τη στιγμή πιθανότατα το καλύτερο αυτοκίνητο από όλους». Αντίθετα, ο Αμπιτεμπούλ δήλωσε, ότι δεν είναι καθόλου βέβαιος, αν θα είχε η Red Bull μία τέτοια προοπτική με κινητήρες της Honda.

Το στέλεχος της Renault αναγνωρίζει πάντως, ότι το οικονομικό σκέλος θα παίξει μεγάλο ρόλο στην τελική απόφαση της Red Bull, καθώς η Honda ενίσχυε κάθε χρόνο τη McLaren με περίπου 100 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους. «Αυτό είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό και το κατανοούμε. Πρόκειται για μία περίπλοκη απόφαση για αυτούς και για εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμπιτεμπούλ.

Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες, η Renault προτείνει στη Red Bull διετές συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2020, οπότε ολοκληρώνονται οι συμβάσεις των ομάδων με τη Formula 1 και αλλάζουν οι κανονισμοί για τους κινητήρες. Μέχρι πρόσφατα δεν έδειχναν οι Γάλλοι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις με το ενδεχόμενο συνέχισης της συνεργασίας τους με τη Red Bull, που ξεκίνησε το 2007. Ο Αμπιτεμπούλ επικαλείται συναισθηματικούς λόγους για την αλλαγή πλεύσης, λέγοντας ότι «συνεργάζομαι και μαλλιοτραβιόμαστε εδώ και δώδεκα χρόνια με τον Κρίστιαν Χόρνερ και τον Χέλμουτ Μάρκο. Δεν θέλω να μου λείψει αυτό».

Όπως τόνισε πάντως, μία συνέχιση της συνεργασίας με τη Red Bull θα είχε πλεονεκτήματα και για την εργοστασιακή ομάδα της Renault. «Είναι καλό, να τους έχουμε ως μέτρο σύγκρισης. Μέσω αυτών γνωρίζουμε, πού πρέπει να βελτιωθούμε και αυτοί δείχνουν, ότι ο κινητήρας της Renault είναι ικανός για νίκες», υπογράμμισε το κορυφαίο στέλεχος της Renault.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!