Ας κάνουμε έναν ψηφιακό γύρο στην πίστα του Μαϊάμι (vid)

Gazzetta team
Ας κάνουμε έναν ψηφιακό γύρο στην πίστα του Μαϊάμι (vid)
Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η πίστα του Μαϊάμι, έτσι ένας gamer την έφτιαξε σε ένα αγωνιστικό παιχνίδι.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο οι τοπικές αρχές στη Φλόριντα έδωσαν το «πράσινο φως», ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη διεξαγωγή Γκραν Πρι στην πόλη του Μαϊάμι, το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αναπτερωθεί και αυτός εξάλλου ήταν και ο στόχος της συγκεκριμένης κίνησης.

Ήδη μέσω ενός σχεδιαγράμματος που έδωσε στη δημοσιότητα Δημοτικός Σύμβουλος του Μαϊάμι έχουμε μια εικόνα για την χάραξη της διαδρομής και με βάση αυτή ένας νεαρός gamer χρηισμοποίησε δεδομένα από το Google Maps, εικόνες από χάρτες και τις δυνατότητες του παιχνιδιού Asseto Corsa για να δημιουργήσει την πίστα.

Σύμφωνα με τις δικές του επισημάνσεις η χάραξη είναι αρκετά ακριβής και όχι τέλεια, ενώ τα kurbs και τα σημεία διαφυγής προφανώς και θα διαφέρουν καθώς θα τοποθετηθούν από τη FIA και τους οργανωτές εκεί που θα κριθεί σωστό και όχι κατά προσέγγιση όπως έκανε ο gamer.

Σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό που βλέπουμε, από τη στιγμή που δεχόμαστε πως είναι κοντά στην πραγματικότητα, είναι αλήθεια πως φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Πρόκειται για έναν όμορφο συνδυασμό μεγάλων ευθείων με στροφές, κάτι στο οποίο αρέσκονται εξάλλου οι Αμερικανοί αλλά και ορισμένα σικέιν που σίγουρα προσθέτουν στον ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!