Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά το Μονακό

Gazzetta team
Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά το Μονακό
Νέο ενδιαφέρον δίνει η νίκη της Red Bull στο εφετινό πρωτάθλημα, καθώς στους πρώτους έξι αγώνες έχουμε τρεις ομάδες και ισάριθμους οδηγούς με δύο νίκες ο καθένας.

Εξι αγώνες με τρεις νικητές οδηγούς και από δύο πρωτιές για τις Ferrari, Mercedes και Red Bull. Η εφετινή χρονιά δεν μοιάζει με τους μονολόγους προηγούμενων ετών και αν μάλιστα δεν είχε κάνει τόσα λάθη ο Φερστάπεν, θα μπορούσε να βρίσκεται και η Red Bull σε απόσταση βολής από τις Mercedes και Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ακόμη όμως και έτσι, η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας παραμένει σχετικά ρευστή και δεν έχει παγιοποιηθεί υπέρ του Χάμιλτον σε τέτοιο βαθμό, ώστε να νιώθει ο Βρετανός χαλαρός και ασφαλής απέναντι στον Φέτελ και –τώρα πλέον- στον Ρικιάρντο.

Μετά λοιπόν από το έκτο Γκραν Πρι της χρονιάς συνεχίζει να προηγείται ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes έχοντας συγκεντρώσει 110 βαθμούς, όμως ο Φέτελ ψαλίδισε τη διαφορά μεταξύ τους στους 14 βαθμούς και έχει 96. Τρίτος παραμονεύει πλέον ο Ρικιάρντο με 72 βαθμούς και επίσης δύο νίκες, όπως οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας. Την εξάδα συμπληρώνουν οι άλλοι τρεις οδηγοί των κορυφαίων ομάδων εφέτος, δηλαδή ο Μπότας (Mercedes, 68 β.), ο Ραϊκόνεν (Ferrari, 60 β.) και ο Φερστάπεν (Red Bull, 35 β.).

Στους κατασκευαστές προηγείται η Mercedes με 178 βαθμούς και ακολουθεί με μικρή διαφορά η Ferrari με 156. Τρίτη η Red Bull, που έχει συγκεντώσει 107 βαθμούς και η εξάδα συμπληρώνεται από τις Renault (46 β.), McLaren (40 β.) και Force India (26 β.).

Επόμενος αγώνας στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 10 Ιουνίου του 2018!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!