Φέτελ: «Ο Ντάνιελ είχε πάντα τις σωστές απαντήσεις»

Gazzetta team
Φέτελ: «Ο Ντάνιελ είχε πάντα τις σωστές απαντήσεις»
Ο Γερμανός αναθάρρησε με τα προβλήματα το Ρικιάρντο, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Αυστραλό και έτρεξε στο τέλος συντηρητικά, για να κλειδώσει τη δεύτερη θέση.

Σχετικά ικανοποιημένος, αλλά όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Μονακό. Ο Γερμανός οδηγός πίστεψε αρχικά, ότι θα μπορούσε να απειλήσει την Red Bull του Ρικιάρντο, καθώς διέθετε την απαιτούμενη ταχύτητα, «όμως ο Ντάνιελ είχε πάντα μία απάντηση στις προσπάθειές μου». Η πρώτη από αυτές δόθηκε από τον Αυστραλό μετά τον δωδέκατο γύρο, οπότε αύξησε τη διαφορά από τη Ferrari του Φέτελ μέσα σε τέσσερις γύρους από 1,6 σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Ο Φέτελ ξαναπλησίασε, όταν εμφάνισε το μονοθέσιο του Ρικιάρντο προβλήματα, όπως όμως τόνισε, «δεν ήμασταν ποτέ επικίνδυνα κοντά του, ούτε καν τότε που είχε το πρόβλημα. Καλύπταμε χρόνο στις ευθείες, όμως δυστυχώς αυτές είναι λίγο σύντομες».

Ο οδηγός της Ferrari υπογράμμισε, ότι είναι δύσκολη η διαχείριση των ελαστικών, όταν βρίσκεσαι πίσω και αυτό το εκμεταλλεύθηκε άριστα ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull παίρνοντας αρκετή διαφορά στις τρεις στροφές πριν το τούνελ, ώστε να μην μπορέσει να τον φτάσει στις ευθείες ο Φέτελ. Ο τελευταίος τόνισε, ότι «δεν είναι ωραίο, να ακολουθείς πίσω σε όλον τον αγώνα. Θα επιθυμούσα, να είχα λίγο πιο πολύ ελεύθερο δρόμο».

Στην τελική φάση έπεσε η θερμοκρασία των ελαστικών της Ferrari και ο Φέτελ αποφάσισε να πάει συντηρητικά, σκεπτόμενος το φιάσκο στο Μπακού, όπου είχε χάσει τη δεύτερη θέση εξαιτίας μίας αποτυχημένης προσπάθειας προσπέρασης. «Δεν ήθελα να ρισκάρω και να μπλοκάρουν οι τροχοί μου στο φρενάρισμα. Εγινε μία φορά, αυτό ήταν μία προειδοποίηση», ανέφερε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!