Αλόνσο και Ράικονεν συμφωνούν...

Αλόνσο και Ράικονεν συμφωνούν...
Οι πρωταθλητές Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ράικονεν λένε ότι το Γκραν Πρι του Μονακό ήταν «ίσως ο πιο βαρετός αγώνας όλων των εποχών στη Formula 1»

Δίχως αυτοκίνητο ασφαλείας για πρώτη φορά από το 2009 -παρά τους κατά 13 δευτερόλεπτα ταχύτερους γύρους- ο αγώνας ήταν η επιτομή της βαρεμάρας. Και δεν το λέμε εμείς...

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον δήλωσε μετά τον αγώνα, ότι δεν θα χαρακτήριζε την «εκδήλωση» ως αγώνα... Κ
αι ο Alonso - ο οποίος έχασε τον περασμένο χρόνο το Μονακό GP γιατί έτρεξε στο Indy 500 - δήλωσε ότι ενώ ήταν συγκλονισμένος από την ταχύτητα και το πώς οδηγούνται τα σημερινά αυτοκίνητα γύρω από το πριγκηπάτο χαρακτήρισε τον αγώνα ως «...ο πλεόν βαρετός, ίσως ο πιο βαρετός αγώνας στην ιστορία της Formula 1. Χωρίς αυτοκίνητο ασφαλείας, χωρίς κίτρινες σημαίες, νομίζω ότι το άθλημα πρέπει να σκεφτεί λίγο για το show γιατί η εικόνα σήμερα ήταν απογοητευτική. Ξεκινάμε απλά στη θέση μας και τρέχουμε μέχρι την καρώ σημαία σε αυτή τη θέση». Για την ιστορία ο Αλόνσο, εγκατέλειψε με πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων ενώ βρισκόταν στην έβδομη θέση και είδε αρκετό μέρος του αγώνα ως θεατής.
Ενώ σιγοντάρει από δίπλα και ο Κίμι Ράικονεν πως ο αγώνας δεν ήταν συναρπαστικός, έχοντας ξεκινήσει και τερματίσει στην ίδια θέση - τέταρτος - μετά από ένα pit stop δίχως να τον περάσει κανένας ούτε ο ίδιος να έχει προσπεράσει ποτέ κανέναν. "Τα συμφέροντα των βαθμών υπαγορεύουν τη συμπεριφορά μας μέσα σε αυτή την πίστα. Είναι η αλήθεια. Δεν έγιναν και πολλά πράγματα σήμερα. Ήταν βαρετός αγώνως...» είπε ο Φινλανδός δίχως να μασάει τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!