«Αθώα η Ferrari», λέει η FIA

«Αθώα η Ferrari», λέει η FIA

«Αθώα η Ferrari», λέει η FIA

Tέλος στις φήμες έβαλε η FIA, καθώς αποφάνθηκε ότι το υβριδικό σύστημα SF71H της Ferrari είναι νόμιμο, ενώ ο Τοντ κατηγόρησε τη Mercedes ως ενορχηστρωτή αυτής της υπόθεσης.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) απάλλαξε τη Ferrari μετά από διαβουλεύσεις ημερών από τις φήμες, ότι χρησιμοποιούσε παράνομα το υβριδικό σύστημα SF71H, καθώς –υποτίθεται ότι- βρισκόταν εκτός των προβλεπόμενων προδιαγραφών. Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει ήδη από το Γκραν Πρι του Μπακού και ολοκληρώθηκαν τώρα στο Γκραν Πρι του Μονακό.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Στη διαλεύκανση της υπόθεσης συνέβαλαν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της Ferrari, oι οποίοι βοήθησαν τους εκπροσώπους της FIA με επιπρόσθετα στοιχεία και μέτρα στο Γκραν Πρι Ισπανίας. Σύμφωνα με τις φήμες, το υβριδικό σύστημα της Ferrari είχε τη δυνατότητα να παρακάμπτει τους αισθητήρες μέτρησης του ρεύματος στην έξοδο της μπαταρίας και έτσι υπερέβαινε η ισχύς του κατά διαστήματα το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο των 163 ίππων.

Τις συγκεκριμένες υποψίες πυροδότησαν δύο πρώην στελέχη της Ferrari, που μεταγράφηκαν  στη Mercedes, δηλαδή οι Τζέιμς Άλισον και Λορέντσο Σάσι, οι οποίοι γνωρίζουν βεβαίως πολλά μυστικά της Scuderia. Όμως και ο ίδιος ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε μόλις το Σάββατο στο Μονακό, ότι «γνωρίζω πολύ καλά, τι συμβαίνει εδώ», ενώ ο Νίκι Λάουντα είχε υποστηρίξει ανάλογα σενάρια περί απάτης από πλευράς της Ferrari σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα ‘’Bild΄΄.

Best of internet