Οδυνηρές οι κατατακτήριες για τον Φερστάπεν (vid)

Gazzetta team
Οδυνηρές οι κατατακτήριες για τον Φερστάπεν (vid)
Ο Μαξ Φερστάπεν πέταξε μια μοναδική ευκαιρία για την Red Bull να «κλειδώσει» την πρώτη σειρά εκκίνησης και να διεκδικήσει τη νίκη στον αγώνα του Μονακό.

Το χτύπημα του Κρίστιαν Χόρνερ στην πλάτη του Μαξ Φερστάπεν με την ολοκλήρωση των δοκιμών και το σφράγισμα της pole position από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, ήταν μια ένδειξη μόνο για την δυσχερή θέση στην οποία βρέθηκε (για μια ακόμη φορά) ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull, κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού Σαββατοκύριακου.

Το ατύχημα στο FP3 τον έθεσε εκτός μάχης για τις κατατακτήριες και ανάγκασε τους μηχανικούς να αλλάξουν και ένα κιβώτιο ταχυτήτων στο μονοθέσιο του. Αυτά όμως είναι πταίσματα μπροστά στο τι θα μπορούσε να έχει γευτεί ο νεαρός αν όλα είχαν πάει βάσει σχεδίου, κάτι που επεσήμανε ο επικεφαλής της Red Bull στις δηλώσεις του.

«Αυτή πίστα “δαγκώνει” και ο Μαξ δέχθηκε ένα σκληρό δάγκωμα σήμερα σε μια περίοδο η οποία δεν μετράει πουθενά και χρησιμεύει μόνο στο να στήσουμε το μονοθέσιο. Βρίσκεται σε ένα μονοθέσιο ικανό να κερδίσει τον αγώνα και θα τον πειράξει ακόμη περισσότερο το γεγονός πως δεν βρίσκεις την ευκαιρία να κερδίσεις στο Μονακό πολύ συχνά», είπε ο Χόρνερ και συμπλήρωσε, «Πρέπει να μάθει από αυτό το λάθος και να σταματήσει να κάνει τέτοια λάθη. Το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τον καθένα. Πιστεύω πως θα ήταν πολύ οδυνηρό για εκείνον να βλέπει πως θα μπορούσε να είχε εξελιχτεί η κατάσταση».

Βέβαια οδυνηρό ήταν και για τους μηχανικούς της Red Bull αλλά και όλη την ομάδα συνολικά και επίσης το επεσήμανε ο Χόρνερ, ρίχνοντας μάλλον λίγο περισσότερο αλάτι στις πληγές του Φερστάπεν. «Για όλη την ομάδα είναι εκνευριστικό να έχουμε τόσο δυνατά μονοθέσια και να χρησιμοποιούμε μόνο το ένα. Παρόλα αυτά πρέπει να συγχαρώ όλους τους μηχανικούς της ομάδας γιατί τα πληρώματα και των δύο μονοθεσίων προσπάθησαν πάρα πολύ σκληρά να ετοιμάσουν το μονοθέσιο, αλλά απλώς δεν είχαν το χρόνο να το κάνουν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!