Φέτελ: «Άπιαστος ο Ρικιάρντο»!

Φέτελ: «Άπιαστος ο Ρικιάρντο»!

Φέτελ: «Άπιαστος ο Ρικιάρντο»!

Ικανοποιημένος από τη 2η θέση είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ ο οποίος αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ρικιαρντο στον γύρο της pole position. 

Χωρίς να θέλει να δικαιολογηθεί και προσπαθώντας να είναι ρεαλιστής, ο Σεμπάστιαν Φέτελ, παραδέχτηκε πως η Red Bull ήταν ταχύτερη στο σύνολο των περασμάτων που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο Μονακό, ωστόσο δήλωσε ικανοποιημένος από τη 2η θέση. «Ήμουν αρκετά χαρούμενος», είπε ο Φέτελ αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των δοκιμών για τον ίδιο, Φυσικά υπάρχει πάντα η αίσθηση πως μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο, αλλά δεν νομίζω πως μπορούσαμε να απειλήσουμε τον Ντάνιελ σήμερα». 

Στην Ferrari δεν εέπσαν αμαχητί, όπως τόνισε ο Γερμανός, καθώς προσπάθησαν να βρουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις να καλύψουν τα δύο δέκατα της διαφοράς. Όμως σε αυτό το επίπεδο χρόνου αυτή η διαφορά δεν είναι και τόσο μικρή. «Δοκιμάσαμε διάφορα με το στήσιμο του μονοθεσίου, ώστε να βγάλουμε από αυτό ό,τι περισσότερο μπορούσε να δώσει. Γνωρίζαμε πως είχαμε τη δυνατότητα για την πρώτη σειρά εκκίνησης». 

Όμως υπήρχαν συγκεκριμένοι τομείς για την Σκουντερία όπου υστερούσε και ο Φέτελ τους γνωρίζει μάλλον καλύτερα από όλους, έτσι τόνισε πως τα κόκκινα μονοθέσια είχαν πρόβλημα στην Σεντ Ντεβότ καθώς και σε ολόκληρο το τεελευταίο σπλιτ. «Γνωρίζαμε πως η Red Bull θα είναι γρήγορη σε αυτήν την πίστα. Η κάθετη δύναμη παίζει σπουδαίο ρόλο σε αυτό το σιρκουί και εκείνη έχουν πολλή από αυτή στα μονοθέσιά τους. Δεν είναι δικαιολογία αυτό, είναι πραγματικότητα και το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν κάτι καλύτερο για να το ευχαριστηθώ εγώ. Και πάλι δεν θα ήταν αρκετό να πάρουμε την pole position». 

Ο αγώνας όμως είναι διαφορετική περίπτωση και αυτό είναι κάτι που στο Μονακό ειδικά είναι ξεκάθαρο, έτσι ο Φέτελ άφησε υποσχέσεις για το κυριακάτικο Γκραν Πρι. «Η πρώτη σειρά είναι καλή και η pole positon είναι καλύτερη. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην εκκίνηση γιατί ο αγώνας είναι μεγάλος και είναι διαφορετικό ματς».

Best of internet