Ρικιάρντο: «Ο Φερστάπεν κατέστρεψε τον αγώνα του»! (vid)

FORMULA 1 GRAND PRIX DE MONACO 2018

Ρικιάρντο: «Ο Φερστάπεν κατέστρεψε τον αγώνα του»! (vid)

Ρικιάρντο: «Ο Φερστάπεν κατέστρεψε τον αγώνα του»! (vid)

Τη διάθεση να μιλήσει για τα πάντα είχε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, έτσι σχολίασε και το λάθος του Φερστάπεν. 

Με χίλια ζόρια προσπαθεί να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του ο Ντάνιελ Ρικιάρντο μετά την εκπληκτική pole position που σημείωσε στο Μονακό. Ο Αυστραλός αν και έκανε έναν σπουδαίο γύρο χάρη στον οποίο θα ξεκινήσει αύριο από την πρώτη θέση, κατανοεί πως είναι μόνο η μισή δουλειά αυτή, καθώς εκείνο που μετράει είναι η νίκη. 

Μάλιστα ο Ρικιάρντο έχει και κακό προηγούμενο δεδομένου πως το 2016 ήταν και πάλι σε αυτήν τη θέση, όμως ένα λάθος pit stop τον ανάγκασε να ολοκληρώσει την κούρσα πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον. «Ήθελα να είμαι ταχύτερος σε κάθε τομέα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε, «Ήθελα κάθε σπλιτ να γράφει το όνομά μου. Είχε εξ αρχής αυτοπεποίθηση για αυτό το Σαββατοκύριακο. Επίσης μου αρέσει πολύ αυτή η πίστα και το να κινούμαι στο 1:10 ήταν εκπληκτικό και πάρα πολύ διασκεδαστικό. Πέρασα τέλεια». 

Ο Ρικιάρντο αναφέρθηκε φυσικά και στον Φερστάπεν, ο οποίος ήταν ξεκάθαρο πως ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να τον απειλήσει. Πάντως ο Αυστραλός τόνισε πως πλέον το Σαββατοκύριακό του είναι κατεστραμμένο: «Η γραμμή μεταξύ του ρίσκου και της ανταμοιβής για αυτό είναι πολύ λεπτή και τα πάντα μπορεί να συμβούν. Γνωρίζαμε και οι δύο πως έπρεπε να πιέσουμε, αλλά να μην υπερβάλουμε. Πιέσαμε ο ένας τον άλλον έτσι πλησιάσαμε στα όρια και εκεί μπορεί να συμβούν τα πάντα. Είχε λάθος προσέγγιση και κατέστρεψε το Σαββατοκύριακό του». 

Ο Ρικιάρντο αμέσως μετά τις κατατακτήριες εθεάθη να μιλάει στο τηλέφωνο πριν σχεδόν προλάβει να βγάλει το κράνος του, έτσι δεν μπορούσε να αποφευχθεί η ερώτηση για την συγκεκριμένη συνομιλία, δεδομένου πως ο Αυστραλός αποτελεί το επίκεντρο του μεταγραφικού σκηνικού της F1. Και η απάντηση ήταν όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις κάπως ασαφής. «Με το αφεντικό Ντίτριχ (Μάτεσιτζ). Ήταν χαρούμενος. Ήταν μια καλή συνομιλία», αρκέστηκε να πει ο Ρικιάρντο. 

Στο video παρακάτω μπορείτε να δείτε τον ασύλληπτο γύρο του Ντάνιελ Ρικιάρντο από την on board κάμερα του μονοθεσίου. 

Daniel Ricciardo's Pole Lap | 2018 Monaco Grand Prix

Best of internet