Άιρτον Σένα, ο βασιλιάς του Μονακό (vid)

Gazzetta team
Άιρτον Σένα, ο βασιλιάς του Μονακό (vid)
Κανένας άλλος οδηγός της Formula 1 δεν έχει αφήσει τόσο έντονα το στίγμα του, όσο ο μεγάλος Βραζιλιάνος, που έχει νικήσει έξι φορές στο ιστορικό Γκραν Πρι του Μονακό.

Εξι νίκες σε δέκα συμμετοχές έχει πετύχει στην καριέρα του ο Άιρτον Σένα. Ο Βραζιλιάνος παραμένει ακόμη και σήμερα πολυνίκης οδηγός της Formula 1 σε αυτό το ιστορικό Γκραν Πρι με τις ιδιαίτερες συνθήκες. Το gazzetta ετοίμασε έναν συνοπτικό οδηγό των επιδόσεων του αλησμόνητου πιλότου, που σφράγισε με την έντονη παρουσία του και τον αγώνα στους δρόμους του Πριγκιπάτου.

1984: Ο Σένα τρέχει για πρώτη φορά στο Γκραν Πρι του Μονακό και αφήνει τους πάντες άφωνους τερματίζοντας στη δεύτερη θέση!

1985: Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε από την Pole position, όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας μίας μηχανικής βλάβης.

1986: Ο Αλέν Προστ βλέπει πρώτος την καρό σημαία και ο Σένα περιορίζεται στην τρίτη θέση.

1987: Η πρώτη νίκη για τον Σένα στο Πριγκιπάτο του Μονακό, καθώς ο προπορευόμενος Μάνσελ εγκατέλειψε μετά από βλάβη στο τούρμπο.

1988: O Σένα κυριαρχεί, βρίσκεται στην πρώτη θέση, όμως βγαίνει εκτός μάχης μετά από ένα ατύχημα.

1989: Δεύτερη νίκη για τον Σένα, που κατάφερε και κράτησε την πρώτη θέση απέναντι στον Προστ, αν και είχε χαλάσει το σαζμάν του μονοθεσίου του.

1990: Εντυπωσιακή «παράσταση νίκης» για τον Σένα, καθώς όχι μόνον τερμάτισε πρώτος, αλλά κατέκτησε την Pole position και πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο.

1991: Πάλι Pole position και πάλι νίκη στο Μονακό. Είναι η τρίτη συνεχόμενη και η τέταρτη συνολικά για τον Άιρτον Σένα.

1992: Ο Σένα βγαίνει νικητής μετά από μία επική μάχη με τον Νάιτζελ Μάνσελ και παρά το γεγονός, ότι μειονεκτεί στα ελαστικά.

1993: Άλλη μία νίκη στο Μονακό για τον Σένα. Είναι η έκτη του Βραζιλιάνου, με την οποία αναδεικνύεται σε πολυνίκη οδηγό της Formula 1 σε αυτόν τον ιστορικό αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!