Το Halo σώζει όντως ζωές (vid)

Gazzetta team
Το Halo σώζει όντως ζωές (vid)
Λιγότεροι θα είναι οι επικριτές του Ηalo μετά το ατύχημα, που συνέβη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε αγώνα της Formula 2, όπου το συγκεκριμένο σύστημα προστασίας των οδηγών αποδείχθηκε αποτελεσματικό.

Το πρώτο του crash test σε πραγματικές συνθήκες πέρασε το προστατευτικό Ηalo, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Formula 2 στην πίστα της Βαρκελώνης. Στον κυριακάτικο αγώνα του πρωταθλήματος ο Ταντασούκε Μακίνο ενεπλάκη σε ατύχημα με τον Νιρέι Φουκουζούμι. Το μονοθέσιο του δεύτερου κατέληξε στον αέρα και ο πίσω τροχός χτύπησε σφοδρά πάνω στο προστατευτικό του μονοθεσίου του Μακίνο.

Κάπως έτσι ο νεαρός Ιάπωνας άλλαξε άποψη για το Ηalo το οποίο όπως παραδέχτηκε αρχικά δεν του είχε φανεί και πολύ θετική προοπτική. «Στην αρχή δεν μου φάνηκε και πολύ καλό, γιατί ήταν δύσκολο να βλέπω ανάμεσα από αυτό. Σήμερα μου έσωσε τη ζωή», παραδέχτηκε ο Μακίνο. Επίσης συμπλήρωσε, «Είναι πολύ σημαντικό. Κατανοώ τώρα πως λειτουργεί. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα είχε συμβεί, αλλα χωρίς το Ηalo νομίζω πως το ελαστικό θα είχε χτυπήσει το κεφάλι μου».

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο Αλυτάρχης της Formula 1 αλλά και της Formula 2,Τσάρλι Ουάιτινγκ, ο οποίος είπε «Ακόμη και αν δεν είναι αυτό που έσωσε τη ζωή του Μακίνο, είναι σημαντικό γιατί το ατύχημα θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα, κρίνοντας από τα σημάδια του ελαστικού».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!