Φώτα στην πίσω πτέρυγα δοκίμασε η Mercedes

Φώτα στην πίσω πτέρυγα δοκίμασε η Mercedes

Φώτα στην πίσω πτέρυγα δοκίμασε η Mercedes

Τα πειραματικά φώτα στην πίσω πτέρυγα δοκίμασε ο Λιούις Χάμιλτον στις δοκιμές της Βαρκελώνης. 

Οι δοκιμές των ομάδων της Formula 1 δεν περιλαμβάνουν μόνο ρυθμίσεις στο στήσιμο των μονοθεσίων ή στους κινητήρες, αφορούν και συστήματα ασφαλείας ή ορισμένα πειραματικά αξεσουάρ που αξιολογεί η FIA για το μέλλον του σπορ. Σε αυτό βοήθησε αυτή τη φορά ο Λιούις Χάμιλτον ο οποίος την Τρίτη που συμμετείχε στις δοκιμές, έφερε στο μονοθέσιό του δύο κάθετα φώτα στις άκρες της πίσω πτέρυγας. 

Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικότερες ώστε να αξιολογηθεί κατά πόσο τα συγκεκριμένα φώτα θα βελτιώσουν την ορατότητα των μονοθεσίων που ακολουθούν, η FIA θεώρησε πως τα δεδομένα που θα συγκεντρώσει θα είναι ικανοποιητικά, έτσι ζήτησε από την Mercedes αυτή τη δοκιμή. 

Η επιλογή των φώτων στο συγκεκριμένο σημείο είναι κάτι που έχει προταθεί και στην Αμερική στο πλαίσιο του νέου μονοθεσίου για το πρωτάθλημα Indycar. Εκεί ωστόσο το concept που είχε παρουσιαστεί τα φώτα ήταν πολλαπλών χρήσεων καθώς ελέγχονταν και από τους οργανωτές, ασύρματα, προκειμένου να υποκαθιστούν τις σημαίες των κριτών. Άναβαν δηλαδή κίτρινα όταν υπήρχε κίνδυνος στην πίστα ή μπλε ώστε να ειδοποιήσουν τον οδηγό που ακολουθεί ότι τον πλησιάζει ταχύτερο μονοθέσιο. 

Σε κάθε περίπτωση οτιδήποτε αποφασιστεί από την FIA δεν θα περάσει στο πρωτάθλημα νωρίτερα από το 2019.