Ταχύτερος ο Μπότας στις δοκιμές της Βαρκελώνης (vid)

Gazzetta team
Ταχύτερος ο Μπότας στις δοκιμές της Βαρκελώνης (vid)
Ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes ήταν εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις δοκιμές της Βαρκελώνης. Εντυπωσιακός ο Τζιοβινάτζι με τη Ferrari.

Σπάζοντας το «φράγμα» του 1:17 ο Βάλτερι Μπότας σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο σύνολο του διημέρου των δοκιμών και επικράτησε σε μια… μονομαχία με τον Αντόνιο Τζιοβινάτσι με την Ferrari. Για την ακρίβεια οι δύο τους ήταν οι μοναδικοί που έπεσαν κάτω από το 1:17 κάτι που αν μοιάζει κάπως φυσιολογικό για τον Φινλανδό της Mercedes, είναι αναμφίβολα αξιοπρόσεκτο για τον Ιταλό της Ferrari.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιταλός χρησιμοποίησε τα hypersoft ελαστικά της Pirelli τη στιγμή που ο Μπότας σημείωσε τον καλό του χρόνο με supersoft. Κατά τα άλλα την σημερινή, δεύτερη και τελευταία ημέρα δοκιμών στην πίστα του Μοντμελό απουσίασαν τα κορυφαία ονόματα των ομάδων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά των δύο πρώτων από τον τρίτο να είναι… χαοτική.

Εκείνος ήταν ο Λάντο Νόρις με την McLaren ο οποίος δεν έπεσε κάτω από το 1:18 με τα μαλακά όμως ελαστικά. Την επίδοσή του την σημείωσε στον τελευταίο μόλις γύρο και άφησε πίσω του τον Κέβιν Μάγκνουσεν. Ο Μάγκνουσεν μαζί με τον Λεκλέρκ και τον Βαντούρν ήταν οι μοναδικοί βασικοί οδηγοί ομάδων που συμμετείχαν σήμερα, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!