Εύκολη νίκη για τον Χάμιλτον στην Ισπανία στο +17 πλέον στο πρωτάθλημα

Εύκολη νίκη για τον Χάμιλτον στην Ισπανία στο +17 πλέον στο πρωτάθλημα
Σε έναν σχετικά ανιαρό αγώνα η υπεροχή των Mercedes υπήρξε καθολική. Πρώτος ο Χάμιλτον, με 2ο τον Μπότας και 3ο τον Φερστάπεν. Ο Φέτελ μόλις 4ος.

Από την πρώτη στροφή κιόλας, φάνηκε πως ο αγώνας θα ήταν γεμάτος δράση. Ο Φέτελ βούτηξε στα φρένα και πέρασε τον Μπότας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να δούμε έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα. Ωστόσο 2-3 στροφές παρακάτω, ο Μάγκνουσεν είχε ένα γλύστρημα, τρόμαξε τον Γκροζάν, ο Γάλλος το έχασε, έμεινε στο γκάζι και από το σπινιάρισμα καθώς το αυτοκίνητό του χάθηκε στους καπνούς του ελαστικού, έπεσαν πάνω του οι Χούλκενμπεργκ και Γκασλί!

Αυτό ήταν. Αυτοκίνητο ασφαλείας. Το μομέντουμ της Ferrari πήγε περίπατο και ο αγώνας σούπαρε. (Έγινε σούπα. Δική μου έκφραση.)

Με την επανεκκίνηση δεν ξαναείδαμε μάχη στις πρώτες 9 θέσεις. Για την 9η είδαμε μερικές με τον Αλόνσο και τον Λεκλέρκ, ενώ είχαμε και αρκετές εγκαταλείψεις με πιο ηχηρή εκείνη του Κίμι Ράικονεν από κινητήρα! Και ήταν ηχηρή καθώς ο Φινλανδός είχε αλλάξει κινητήρα την Παρασκευή!

Με αυτά και με αυτά είχαμε ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας όταν ο κινητήρας του Στόφελ Βαντούρν παρέδωσε το πνεύμα. Τότε ο Φερστάπεν χτύπησε ελαφρά τον Σιρότκιν από πίσω καταστρέφοντας την εμπρός αεροτομή του και τότε... ο Φέτελ που ήταν δεύτερος πίσω από τον Χάμιλτον, μπήκε δίχως καμιά λογική για αλλαγή ελαστικών και βγήκε 4ος πίσω από τον Φερστάπεν!

Οι άνθρωποι της Ferrari, μάλλον έπεσαν θύματα της επικοινωνίας του pit wall του Μπότας που είπε στον οδηγό του πως ο Φερστάπεν θα κάνει μόνον ένα πιτ στοπ, άρα στους τελευταίους γύρους θα είναι απειλή... εννοώντας πως όλοι οι άλλοι θα κάνουν δύο πιτ στοπ... Αν όντως στην Ferrari έπεσαν θύματα αυτής της επικοινωνίας τότε κάποιοι θα πρέπει να απολυθούν...

Με τις διαφορές να έχουν μεγαλώσει ο αγώνας στην συνέχεια έγινε ανιαρός και τελείωσε με την σειρά εκκίνησης μετά το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

Πρώτος μόνος και άνετος ο Χάμιλτον που ποτέ δεν απειλήθηκε από κανέναν, 2ος ο πολύ σταθερός Βάλτερι Μπότας και 3ος ο ζημιάρης Φερστάπεν που ούτε σε αυτόν τον αγώνα κατάφερε να μην κάνει ζημιά και να μην τρακάρει με κάποιον...

Αυτή είναι η τελική σειρά τερματισμού:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!