Απογοητευμένος ο Ρικιάρντο

Gazzetta team
Απογοητευμένος ο Ρικιάρντο
Η έκτη θέση του Ρικιάρντο είναι η τελευταία ανάμεσα στους έξι κορυφαίους και είναι απογοητευτική λόγω και της μεγάλης διαφοράς.

Με τον ερχομό στην Ισπανία, στην Red Bull θεωρούσαν πως θα μπορούσαν να έχουν μειώσει τη διαφορά τους από τις Mercedes και τις Ferrari. Όμως το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών μόνο απογοητευτικό μπορεί να κριθεί. Δεν είναι μόνο ότι στην τριάδα των κορυφαίων η Red Bull είναι τρίτη με τον Μαξ Φερστάπεν πέμπτο και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, έκτο, αλλά είναι και η μεγάλη διαφορά από την κορυφή.

«Έξι ή επτά δέκατα από την pole position, είναι μια διαφορά που δεν περιμέναμε», ομολόγησε ο Ρικιάρντο και συμπλήρωσε, «Είχα έναν καλό γύρο με τα sueprsoft ελαστικά, με τα οποία δεν αισθανόμουν και πολύ καλά. Αργότερα κατάλαβα ότι αυτό ήταν το μέγιστο που θα μπορούσα να πάρω από αυτά και αλλάξαμε σε μαλακά για τον τελευταίο γύρο. Κέρδισα κάτι αλλά όχι αρκετό».

Ο αγώνας όμως είναι κάτι διαφορετικό από τις κατατακτήριες και αυτό έχει αποδειχθεί και φέτος αρκετές φορές μέχρι τώρα. Έτσι ο Αυστραλός δεν μπορεί παρά να ελπίζει, «Σήμερα δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, αύριο όμως…Ποιος ξέρει;», τόνισε ο Ρικιάρντο. «Ελπίζω σε έναν ενδιαφέρον αγώνα γιατί στους πολλούς γύρους ήμασταν αρκετά καλοί. Δεν ξέρω όμως αν ισχύει το ίδιο και για την Mercedes ή την Ferrari”, κατέληξε.

Τα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι Ισπανίας περιλαμβάνουν όλες τις δύσκολες στιγμές που προέκυψαν στα τρία σκέλη των δοκιμών. Φυσικά περιλαμβάνουν και τους καλύτερους γύρους όσων κατάφεραν να κάνουν τέτοιους, με την Mercedes να είναι η μοναδική που έζησε στιγμές ικανοποίησης.

Η προοπτική ο αγώνας να περιλαμβάνει και βροχή είναι όλο και πιο ορατή με τον άστατο καιρό της Βαρκελώνης να ρίχνει προειδοποιητικές... μπόρες, ενώ τα ελαστικά ήταν το μεγάλο θέμα του Σαββάτου. Τα supersofts δεν ικανοποίησαν, τα μαλακά αποδείχτηκαν αρκετά αποδοτικά και σύμφωνα με τον Αλόνσο και κάποιους ακόμη η ενδιάμεση γόμα ίσως είναι η αγαπημένη αρκετών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!