Αλόνσο: «Λειτουργούν όλα, τώρα πρέπει να βιαστούμε»

Gazzetta team
Αλόνσο: «Λειτουργούν όλα, τώρα πρέπει να βιαστούμε»
Την καλύτερή του θέση φέτος πήρε ο Φερνάντο Αλόνσο για την εκκίνηση του αγώνα της Ισπανίας και θεωρεί πως η απόσταση από τις κορυφαίες ομάδες πρέπει να καλυφθεί σύντομα.

Για πρώτη φορά φέτος ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να περάσει στο Q3 και τελικά θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα στην Βαρκελώνη από την όγδοη θέση, η οποία είναι η καλύτερη θέση που έχει σημειώσει σε κατατακτήριες μέσα στο 2018. Κάπως έτσι το «πραγματικό» μονοθέσιο της McLaren,όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι άνθρωποι της ομάδας , φάνηκε να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά.

«Ήταν ένα καλό σκέλος κατατακτήριων δοκιμών και είμαι χαρούμενος χωρίς καμία αμφιβολία. Έχουμε βρεθεί τρεις συνεχόμενες φορές στην 13η θέση και σήμερα κάναμε αυτό το βήμα εμπρός που χρειαζόμασταν», τόνισε ο Ισπανός. Αναφορικά με το που βρίσκεται η McLaren σε σχέση με τον ανταγωνισμό είπε: «Αυτό που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να κλείσουμε την «ψαλίδα» με τις κορυφαίες ομάδες. Υπάρχει το θετικό στοιχείο ότι όλα τα νέα εξαρτήματα που φέραμε εδώ λειτούργησαν αποτελεσματικά. Τώρα πρέπει να φέρουμε και άλλα το συντομότερο δυνατόν. Πιθανότατα το αρνητικό είναι πως η διαφορά μας είναι μεγάλη από τις κορυφαίες ομάδες. Είναι σε δικό τους πρωτάθλημα και χρειάζεται να συνεχίσουμε να τους κυνηγάμε και να κλείνουμε αυτή τη διαφορά αγώνα με τον αγώνα».

Ο Αλόνσο επίσης τόνισε πως θα ήταν καλύτερα να υπήρχε από την Αυστραλία διαθέσιμο το μονοθέσιο της Ισπανίας και το μόνο που έσωσε την κατάσταση ήταν η τύχη της ομάδας στους Κυριακάτικους αγώνες. Όσον αφορά τα ελαστικά ο Ισπανός επεσήμανε ότι τα ενδιάμεσα ελαστικά πιθανότατα αποδειχτούν τα αγαπημένα των περισσότερων. Εκείνος βέβαια θα ξεκινήσει με τα supersofts και θα είναι ο μοναδικός της πρώτης δεκάδας, καθώς οι υπόλοιποι θα εκκινήσουν με τα μαλακά. «Αν βρέξει όμως θα ξεκινήσουμε όλοι ενδιάμεσα και εκεί θα ακυρωθούν όλα όσα κάναμε σήμερα», σχολίασε κάπως αινιγματικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!