Ο Χάμιλτον θέλει μεγαλύτερη διαφορά από τον Μπότας (vid)

Gazzetta team
Ο Χάμιλτον θέλει μεγαλύτερη διαφορά από τον Μπότας (vid)
Ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις στις κατατακτήριες τουλάχιστον αλλά ο Βάλτερι Μπότας είναι πολύ κοντά του.

Ικανοποιημένος από την pole position και χαρούμενος που συνδύασε την επιστροφή στην Ευρώπη με μια καλή εμφάνιση στις κατατακτήριες της Ισπανίας, εμφανίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον έπειτα από την pole position που εξασφάλισε στην Βαρκελώνη. Παρόλα αυτά η διαφορά των 40 χιλιοστών από τον τιμέιτ στην Mercedes, τον Βάλτερι Μπότας αφήνει τον Βρετανό με την εντύπωση πως υπάρχει ακόμη δρόμος στο να επιστρέψει στο 100%.

«Δεν νομίζω πως έχω βρει ακόμη την κατάλληλη αρμονία με το μονοθέσιο», εξήγησε ο Χάμιλτον και συμπλήρωσε, «Είμαι λίγο καλύτερα σίγουρα, αλλά ο Βάλτερι είναι μισό δέκατο πίσω μου. Στα μάτια μου αυτό δείχνει πως δεν είμαι ακόμη στο κατάλληλο επίπεδο. Είμαι εντάξει όμως, όλα αυτά σημαίνουν πως έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε και είμαι χαρούμενος από τον αγώνα μέχρι τώρα. Υπάρχει μια ακολουθία στην κατάσταση στην οποία είμαστε ώστε να επιστρέψουμε στο υψηλό επίπεδο και θα συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι. Ερχόμενος εδώ ήθελα να κάνω την καλύτερη δυνατή εμφάνιση όχι εκμεταλλευόμενος τις καταστάσεις αλλά στηριζόμενος στις δικές μου προσπάθειες».

Ο Χάμιλτον αναφέρθηκε και στα ελαστικά. Τα νέα ελαστικά της Pirelli για την Ισπανία είναι ελάχιστα στενότερα και ορισμένοι υπονόησαν πως οι αλλαγές έγινα ώστε να ευνοηθεί η Mercedes, κάτι με το οποίο ο Χάμιλτον φυσικά διαφώνησε. «Δεν νομίζω πως η Pirelli προσπαθεί να μας βοηθήσει, αλλά δεν θα με πείραζε αυτό», σχολίασε αστειευόμενος. «Απλώς κατανοήσαμε καλύτερα πως να χρησιμοποιούμε τα ελαστικά, κάνοντας περισσότερους γύρους. Οι άνθρωποί μας δούλεψαν πολύ σκληρά για να πάρουμε ό,τι καλύτερο από τα ελαστικά». Πάντως ο Χάμιλτον τόνισε για τα ελαστικά πως ακόμη και αν είναι μαλακότερα συμπεριφέρονται σαν πιο σκληρά με τη συγκεκριμένη γόμα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον γύρο που έδωσε στον Χάμιλτον την pole position.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!