Ταχύτερος ο Χάμιλτον στο FP2, απέναντι στις Red Bull

Gazzetta team
Ταχύτερος ο Χάμιλτον στο FP2, απέναντι στις Red Bull
Λίγα δέκατα χώρισαν τον Λιούις Χάμιλτον από τους Ρικιάρντο και Φερστάπεν στο τέλος της δεύτερης περιόδου ελευθέρων δοκιμαστικών στην Ισπανία.

Η Mercedes ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του Γκραν Πρι Ισπανίας με τους δύο οδηγούς της να μοιράζονται τις καλύτερες επιδόσεις στα δύο ελεύθερα δοκιμαστικά. Μετά τον Μπότας νωρίτερα, στο δεύτερο σκέλος ήταν η σειρά του Λιούις Χάμιλτον να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο. Αυτός ήταν το 1:18.259, βελτιμένος αρκετά από την προσπάθειά τους στο πρώτο σκέλος, αλλά όχι καλύτερος από εκείνον του Βάλτερι Μπότας.

Πίσω από τον Βρετανό Πρωταθλητή ακολούθησαν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο και μια θέση πιο χαμηλά, στην τρίτη βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν. Και οι τρεις τους, σημείωσαν τους καλούς τους χρόνους, χρησιμοποιώντας μαλακά ελαστικά, καθώς στις προσπάθειές τους με supersoft δεν κατάφεραν να βελτιώσουν.

Η ταχύτερη από τις δύο Ferrari ήταν εκείνη του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός βελτίωσε την επίδοσή του από νωρίς, χρησιμοποιώντας supersoft ελαστικά αλλά έμεινε τέταρτος, μια θέση εμπρός από τον Μπότας ο οποίος έκανε ορισμένους γύρους και με ενδιάμεσα ελαστικά πριν κάνει την καλύτερή του επίδοση με supersofts. Αργότερος από τους έξι κορυφαίους ήταν ο Κίμι Ράικονεν που είχε μια μικρή έξοδο και αναγκάστηκε να επιστρέψει στα πιτς, όπου δεν ανακοινώθηκε ποια ακριβώς ήταν η αιτία που οδήγησε στην έξοδο.

Αργότεροι όλων ήταν και πάλι οι δύο πιλότοι της Williams, ο Σιρότκιν που πήρε τη θέση του κανονικά έπειτα από τις προσπάθειες του Κούμπιτσα στο πρώτο σκέλος και ο Λανς Στρολ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!