Φέτελ: «Δεν ανησυχώ, γιατί έχω καλό αυτοκίνητο»

Gazzetta team
Φέτελ: «Δεν ανησυχώ, γιατί έχω καλό αυτοκίνητο»
Δύο ατυχίες έφεραν τον οδηγό της Ferrari πίσω από τον Χάμιλτον στη βαθμολογία, όμως ο Φέτελ νιώθει ήρεμος, επειδή το εφετινό του μονοθέσιο είναι ανταγωνιστικότερο σε σχέση με πέρυσι.

Ο Φέτελ ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με φόρα κατακτώντας τη νίκη στα δύο πρώτα Γκραν Πρι της Αυστραλίας και του Μπαχρέιν. Ωστόσο η ατυχία στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν έφεραν τούμπα τη βαθμολογία και έτσι βρίσκεται πλέον μετά από τέσσερις αγώνες στη δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Λιούις Χάμιλτον.

Ο οδηγός της Ferrari δεν ανησυχεί πάντως και εξηγεί τους λόγους: «Το σημαντικότερο είναι, ότι έχουμε ένα καλό αυτοκίνητο, με το οποίο μπορείς να δουλέψεις στις κατατακτήριες δοκιμές. Αν βρισκόμαστε μπροστά, μπορούμε και να νικήσουμε, επειδή είναι καλή η ταχύτητά μας στον αγώνα. Γι αυτό δεν ανησυχώ καθόλου».

Όπως τόνισε ο Φέτελ, «η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από τον προηγούμενο χρόνο. Τότε δεν ήμασταν -κυρίως στις κατατακτήριες δοκιμές- για μεγάλο διάστημα ανταγωνιστικοί. Και επίσης στο τελευταίο μέρος της σεζόν δεν ήμασταν αρκετά δυνατοί, για να επιβληθούμε. Αν είσαι όμως αρκετά γρήγορος, τότε είναι αυτό δυνατόν».

Στον αγώνα στο Μπακού φαινόταν, ότι θα νικούσε ο Γερμανός, που κυριαρχούσε επί αρκετούς γύρους, όμως όλα άλλαξαν με την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας. «Ετσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, ήταν για ορισμένους καλό, για κάποιους άλλους κακό», ανέφερε ο Φέτελ και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος, ότι ο Βαλτέρι δεν είναι ευτυχισμένος. Η νίκη ήταν δική του. Όμως έτσι είναι τα πράγματα μερικές φορές. Όσον αφορά εμένα, δεν ανησυχώ, επειδή το αυτοκίνητό μας ήταν αρκούντως γρήγορο. Τώρα πρέπει να εξασφαλίσουμε, ότι θα παραμείνει έτσι».

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 δεν τα βάζει πάντως με την τύχη του για την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στο Μπακού και υπογραμμίζει, ότι «πριν ένα μήνα είχε γίνει ακριβώς το αντίθετο. Τώρα δεν μας βοήθησε, ούτε και στην Κίνα επίσης. Όμως έτσι έχουν τα πράγματα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!