Φέτελ: «Μερικές φορές είναι σαν λοταρία»

Gazzetta team
Φέτελ: «Μερικές φορές είναι σαν λοταρία»
Ο οδηγός της Ferrari θεωρεί, ότι ήταν άτυχος και υποστηρίζει, ότι αν δεν είχε μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας, θα είχε λήξει πιθανότατα ο αγώνας με νικητή τον ίδιο.

Επί τριάντα γύρους προπορευόταν με άνεση ο Σεμπάστιαν Φέτελ, μέχρι που μπήκε στο παιχνίδι το αυτοκίνητο ασφαλείας. «Μέχρι τότε ήταν ένας καλός και ελεγχόμενος αγώνας» δήλωσε ο οδηγός της Ferrari, που υποστήριξε ότι «αν δεν είχε υπάρξει αυτοκίνητο ασφαλείας, τότε θα ήταν διαφορετική η έκβαση του αγώνα. Δεν μπορείς όμως να κάνεις τίποτα γι αυτό. Γνωρίζαμε πριν τον αγώνα, ότι το αυτοκίνητο ασφαλείας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό εδώ».

Στη συνέχεια και μετά την αλλαγή ελαστικών επιτέθηκε ο Φέτελ στον Μπότας, αν και τα κρύα ελαστικά της Ferrari του σπινάριζαν εύκολα και δεν του επέτρεπαν να πλησιάσει αρκετά κοντά τον Φιλανδό στις ζώνες φρεναρίσματος. Παρόλα αυτά, ο Γερμανός είδε ένα κενό στη στροφή 1 και θέλησε να το εκμεταλλευθεί. «Είχα την ευκαιρία μου από την εσωτερική, όμως δεν έβλεπα καλά. Ο Λιούις ήταν στην εξωτερική, εγώ δεν μπορούσα να δω, πού είμαι», εξήγησε ο Γερμανός και συνέχισε λέγοντας, ότι «τα σημεία αναφοράς μας είναι οι πινακίδες έξω. Όλα έγιναν γρηγορότερα, από ό,τι περίμενα. Δεν άργησα τόσο πολύ να φρενάρω, όμως μπλοκάρισε ο εσωτερικός τροχός. Νομίζω, ότι δεν έκανα κάτι εξωπραγματικό. Όλοι θα είχαν πει, ότι ήταν μία υπέροχη κίνηση».

Στο τέλος έμεινε ο Φέτελ ευχαριστημένος με την τέταρτη θέση του, αν και ένιωσε λίγο άβολα που βρέθηκε πίσω από τον Πέρεζ με την Force India. Ωστόσο για τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 ήταν πολύ σημαντικό και θετικό το γεγονός, ότι η Ferrari εμφανίστηκε στο Μπακού τόσο γρήγορη, ώστε θα μπορούσε να έχει νικήσει χωρίς ξένη βοήθεια ή ατυχίες των αντιπάλων της. Kαι εδώ που τα λέμε, δεν έχει και άδικο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!