Επίπληξη από την FIA και στους δύο οδηγούς της Red Bull

Γιώργος Βαρίνος
Επίπληξη από την FIA και στους δύο οδηγούς της Red Bull
Τόσο ο Μαξ Φερστάπεν όσο και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έλαβαν και οι δύο μια επίπληξη από τη FIA, για τη συμμετοχή τους στη σύγκρουση που τους αναγκασε να εγκαταλείψουν στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν.

Οι οδηγοί κλήθηκαν να δουν τους αγωνοδίκες, αμέσως μετά τον αγώνα στο Μπακού, για να αποδοθούν ευθύνες στον κάθε έναν για το τρακάρισμά τους στη στροφή 1. Η FIA -σε μια ανεπανάλληπτη απόφαση-θεώρησε ότι τόσο ο Αυστραλός όσο και ο Ολλανδός φταίνε εξίσου για αυτό που είχε συμβεί.
Η επίσημη απόφαση των αγωνοδικών αναφέρει πως ο Φερστάπεν
έκανε δύο κινήσεις να υπερασπίσει τη θέση του! «Και οι δύο οδηγοί συνέβαλαν στη σύγκρουση. Ο οδηγός του αυτοκινήτου 33 [Verstappen] έκανε δύο κινήσεις, οι οποίες ήταν σχετικά μικρές. Ο οδηγός του αυτοκινήτου 3 [Ricciardo] παραδέχθηκε ότι άργησε να κάνει την κίνηση του να προσπεράσει από τα αριστερά, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν.» Ήταν προφανές στους αγωνοδίκες ότι αν και φταίει το αυτοκίνητο 33, ο οδηγός του αυτοκινήτου 3 συνέβαλε επίσης στο περιστατικό και κλείνει το ανακοινωθέν «Και οι δύο οδηγοί εξέφρασαν τη λύπη τους για την αντίστοιχη συμβολή τους στο περιστατικό κατά την ακρόαση των Αγωνοδικών.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!