Τυχερός ο Χάμιλτον κέρδισε στην κόλαση του Αζερμπαϊτζάν

Γιώργος Βαρίνος
Τυχερός ο Χάμιλτον κέρδισε στην κόλαση του Αζερμπαϊτζάν
Σε έναν επεισοδιακό αγώνα που τα είχε όλα, ο Χάμιλτον στάθηκε πιο τυχερός και ήταν αλάνθαστος κατακτώντας μια ανέλπιστη νίκη. Δεύτερος ο Κίμι Ράικονεν και τρίτος ο Πέρεζ! Ο Φέτελ 4ος και ο Μπότας εγκατέλειψε.

Τι σούπερ αγώνας ήταν αυτός! Νωρίς νωρίς στον πρώτο γύρο είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς ο Ράικονεν και ο Οκόν είχαν επαφή με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ο οδηγός της Force India. Στη συνέχεια είχαμε σχετική ηρεμία με έντονες μάχες του Φερστάπεν με τον Ρικιάρντο. Ενώ και οι δύο Renault έδειξαν δυνατές με τον Σάινθ και τον Χούλκενμπεργκ να καταφέρνουν να περνούν τις δύο Red Bull. Ο Χούλκενμπεργκ όμως είχε ένα κλατάρισμα και εγκατέλειψε ενώ και ο Σάινθ στην συνέχεια δεν άντεξε την πίεση των Red Bull.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ο Φέτελ ήταν άνετα πρώτος, με τον Μπότας 2ο και τον Χάμιλτον 3ο για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Αφού άλλαξαν ελαστικά ο Φέτελ και ο Χάμιλτον έπεσαν στην 2η και 3η θέση με τον Μπότας να βρίσκεται μόνος πρώτος.

Oι μάχες των Red Bull βεβαίως ήταν θέμα συζήτησης. Σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις, ο Ρικιάρντο πέρασε τον Φερστάπεν αλλά ο Φερστάπεν πήρε με βιαίο τρόπο την θέση του πίσω. Αν ήταν άλλος εκτός του συντηρητικού Ρικιάρντο θα είχαμε σίγουρα ατύχήματα. Βεβαίως... και ο Ρικιάρντο άνθρωπος είναι και δεν άντεξε να μην χτυπήσει με πολλά τον Μαξ μετά από την γνωστή συμπεριφορά του νεαρού καρτίστα που δεν συνενεί στο να τον περάσει κανένας. Με το γεγονός της διπλής εγκατάλειψης βγήκε για άλλη μια φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας και όλοι οι οδηγοί μπήκαν για αλλαγή ελαστικών ultrasoft καθώς έμεναν 10 καυτοί γύροι.

Βεβαίως ο Γκροζάν είχε άλλη άποψη καθώς αποφάσισε πως πρέπει μόνος του να τρακάρει στα καλά καθούμενα στον τοίχο, ενώ ακολουθούσε -σας το θυμίζω- το αυτοκίνητο ασφαλείας! Το ατύχημα του Γκροζάν, ανάγκασε το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγει καθυστερημένα αφήνοντας μόνο 4 γύρους στους οποίους θα παίζονταν όλα.

Ο Μπότας ήταν αυτός που εκμεταλεύτηκε στο έπακρο το αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς δεν είχε κάνει την αλλαγή του και έτσι κατάφερε να κάνει πρώτος την αλλαγή και να παραμείνει πρώτος! Ο Φέτελ αγχώθηκε και στην πρώτη στροφή -όταν έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας- κατάφερε να μπλοκάρει τους τροχούς του και να χάσει 2 θέσεις!!!

Με δύο μόνο γύρους να μένουν ο Μπότας έδειχνε ανίκητος με τον Χάμιλτον 2ο και 3ο τον εξαιρετικό Ράικονεν που δείχνει πολύ σταθερός... όταν ο Μπότας πάτησε ένα θραύσμα και έσκασε το λάστιχό του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ενώ ήταν στην πρώτη θέση!

Ξάνα σασπένς, ξανά αγωνία και ο Χάμιλτον βρέθηκε ανέλπιστα πρώτος! Ο Κίμι δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 2η θέση, ενώ ο Φέτελ έχασε και την 3η θέση από έναν εξαιρετικό Σέρτζιο Πέρεζ!

Η τελική κατάταξη είναι η εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!