Χάμιλτον: «Αλλάξαμε σχεδόν τα πάντα για τις κατατακτήριες»

Gazzetta team
Χάμιλτον: «Αλλάξαμε σχεδόν τα πάντα για τις κατατακτήριες»
Μια συνεχής διαδικασία εκμάθησης των μονοθεσίων είναι μέχρι τώρα το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν για τους δύο οδηγούς της Mercedes.

Ο προβληματισμός που απέφεραν τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής στο «στρατόπεδο» της Mercedes, ανάγκασε τους τεχνικούς της ομάδας, να εργαστούν μέχρι αργά, προκειμένου να βελτιώσουν τα μονοθέσια των Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας για τις κατατακτήριες δοκιμές. Αυτό παραδέχτηκαν και ο Βρετανός αλλά και ο Φινλανδός στη συνέντευξη Τύπου μετά τις δοκιμές που τους έφεραν στη 2η και 3η θέση αντιστοίχως.

«Δυσκολευόμασταν χθες», είπε ο Χάμιλτον και συμπλήρωσε, «Έτσι ήρθαμε σήμερα με τους μηανικούς μας να έχουν κάνει τεράστια δουλειά τη νύχτα προκειμένου να δούμε που ακριβώς ήμασταν και πως μπορούσαμε να βελτιωθούμε. Πρέπει να τους ευχαριστήσω για αυτό. Το σημερινό μονοθέσιο ήταν πολύ πιο σωστό. Υπάρχουν βέβαια ακόμη σημεία στα οποία δεν είμαστε εκεί που θέλαμε, αλλά είναι μια διαδικασία βελτίωσης και το να είμαστε τόσο κοντά στην Ferrari είναι σίγουρα θετικό».

Ερωτηθείς δε, διευκρινιστικά για το τι ακριβώς άλλαξε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής παραδέχτηκε, «Βασικά το στήσιμο του μονοθεσίου. Χθες γλιστρούσαμε πολύ, έτσι ρυθμίσαμε το επίπεδο της πτέρυγας, τα ύψη του μονοθεσίου. Σχεδόν τα πάντα αλλάξαμε. Έγιναν πολλές αλλαγές».

Από την πλευρά του ο Βάλτερι Μπότας επεσήμανε, «Είχαμε μια σταδιακή βελτίωση μέχρι σήμερα. Το αποτέλεσμα των κατατακτήριων ήταν τελικά καλύτερο από όσα είχαμε δει την Παρασκευή και από ό,τι περιμέναμε να κάνουμε σήμερα. Πιστέψαμε πως μπορούμε να διορθώσουμε τα προβλήματα και όντως ακόμη και στο FP3 το πρωί, κάναμε αλλαγές για να φτάσουμε να έχουμε στις κατατακτήριες το μονοθέσιο στην καλύτερη κατάσταση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!