Σάλος με το τιμόνι της Ferrari F1

Gazzetta team
Σάλος με το τιμόνι της Ferrari F1
Πολλές απορίες και συζητήσεις έχει προκαλέσει το τρίτο παντλ που διαθέτει το τιμόνι του μονοθεσίου του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ένα τρίτο παντλ στο τιμόνι της Ferrari SF17H ανακαλύφθηκε στον αγώνα του Μπαχρέιν και όπως καταλαβαίνει κανείς ήταν αρκετό να προκαλέσει αναστάτωση ανάμεσα στις ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, καθώς κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει που ακριβώς χρησιμεύει αυτό.

Το τρίτο παντλ είναι κάπως διακριτικό και αρκετά μικρότερο από τα δύο κλασσικά που υπάρχουν στα τιμόνια των μονοθεσίων της Formula 1 και προορίζονται για τις αλλαγές σχέσεων στο κιβώτιο. Το ενδιαφέρον είναι πως το συγκεκριμένο παντλ δεν υπάρχει στο τιμόνι του Κίμι Ράικονεν και το διαθέτει μόνο ο Φέτελ, κάτι που μοιάζει ακόμη πιο ύποπτο.

Η διαφοροποίηση αυτή ανακαλύφθηκε όταν ο Γερμανός οδηγός βγήκε από το μονοθέσιό του για να πανηγυρίσει την pole position στο Μπαχρέιν και να κάνει τις απαραίτητες δηλώσεις. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή Τζιόρτζιο Πιόλα, αναλυτή του motorsport.com αλλά και τον Κρεγκ Σκάρμπορο από το ίδιο μέσο, το παντλ αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι που λειτουργεί σαν διακόπτης ώστε να ανοίγει ή να κλείνει κάποια λειτουργία, παραδείγματος χάριν το DRS.

Αντιθέτως μοιάζει να έχει κάποιου είδους περιστροφική λειτουργία, που σημαίνει πως επιτρέπει στον Γερμανό να αυξάνει ή να μειώνει κάτι. Αν ισχύει κάτι τέτοιο το πιθανότερο είναι πως το παντλ σχετίζεται με τον κινητήρα και όχι με οτιδήποτε άλλο όπως οι πτέρυγες και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται να είναι κινούμενα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!