Δεν άφησαν τον Μπαρικέλο να δει τον Σουμάχερ

Δεν άφησαν τον Μπαρικέλο να δει τον Σουμάχερ

Δεν άφησαν τον Μπαρικέλο να δει τον Σουμάχερ

Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ δεν επέτρεψε στο Ρούμπενς Μπαρικέλο να τον επισκεφθεί, αν και συνδέονται με μακροχρόνια φιλία και υπήρξαν επί μία πενταετία μαζί στη Ferrari.

Kανένας δεν γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ εκτός από την οικογένειά του και έναν πολύ κλειστό κύκλο ανθρώπων, που φροντίζουν τον μεγάλο ασθενή. Η βίλα της οικογένειας του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 στις όχθες της λίμνης της Γενεύης παραμένει ερμητικά κλειστή όχι μόνον για τη δημοσιότητα, αλλά ακόμη και για στενούς φίλους του Σουμάχερ, όπως ο Ρούμπενς Μπαρικέλο.

Ο Βραζιλιάνος ζήτησε να επισκεφθεί τον επί πέντε χρόνια teammate του στη Ferrari, όμως δεν του έδωσε την άδεια η οικογένεια του Γερμανού. «Κατά την πρώτη μου προσπάθεια, αρνήθηκαν. Μου είπαν, ότι με την επίσκεψη δεν θα έκανα καλό ούτε σε αυτόν, αλλά ούτε και σε εμένα». Ο Μπαρικέλο δεν γνωρίζει λοιπόν τίποτα για την κατάσταση, που βρίσκεται ο Σουμάχερ, αν και τονίζει ότι «κατά κάποιον τρόπο ωστόσο είναι πάντα παρών».

Η σχέση μεταξύ του Σουμάχερ και του Μπαρικέλο δεν ήταν πάντα αρμονική, αφού ο Γερμανός είχε επισκιάσει τον Βραζιλιάνο. Οι πιο πικρές στιγμές για τον Μπαρικέλο ήταν, όταν άφησε τον Σουμάχερ να τον προσπεράσει δύο χρονιές στο Γκραν Πρι Αυστρίας, για να τον βοηθήσει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Εκείνη την ημέρα έκανα συνεχώς εμετό από τον θυμό», αναφέρει ο Μπαρικέλο για τον αγώνα στην πίστα του Σπίλμπεργκ το 2002. Σε εκείνο το Γκραν Πρι «τράβηξε χειρόφρενο» ο Βραζιλιάνος και έκανε στην άκρη, για να τον προσπεράσει ο Σουμάχερ στον τελευταίο γύρο και να αναδειχθεί νικητής, ενώ τον αποδοκίμαζαν με σφυρίγματα χιλιάδες θεατές και ο Μπαρικέλο είχε δακρύσει κατά την απονομή. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε δεχτεί ο 45χρονος πλέον πρώην οδηγός της Formula 1 μία παρόμοια εντολή («Let Michael pass for the Championship») από τον τότε διευθυντή της ομάδας της Ferrari, Ζαν Τοντ. Όπως τόνισε ο Teammate του Σουμάχερ, «αν είχε ακούσει κάποιος τότε την εντολή από τον ασύρματο, θα είχαν αηδιάσει όλοι. Κατέγραψα αυτή την επικοινωνία, για να την δημοσιεύσω κάποια ημέρα σε ένα βιβλίο».

Χρόνια αργότερα του έγραψε ο Σουμάχερ: «Σου ζητώ συγγνώμη, αν πιστεύεις, ότι ήμουν unfair (ανέντιμος). Δεν είχα τέτοια πρόθεση».

Σε γενικές γραμμές πάντως οι σχέσεις μεταξύ των δύο οδηγών ήταν πολύ καλές εκτός πίστας.  Ο Μπαρικέλο αποκάλυψε μάλιστα για τον Σουμάχερ, ότι «ήταν σπουδαίος με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, ένας πραγματικός συνεργάτης. Ενιωθε την ανθρώπινη ζεστασιά».

Ο Βραζιλιάνος δεν έπαψε να σκέφτεται τον φίλο του, ακόμη και όταν του αφαίρεσαν πρόσφατα έναν όγκο. «Μιλούσατε για τον Σουμάχερ», του είπε ένας γιατρός που τον εξέτασε στο νοσοκομείο μετά την εγχείρησή του. Απλά συγκλονιστικό!

Best of internet