Παρ’ ολίγον να πεθάνει ο Μπαρικέλο

Gazzetta team
Παρ’ ολίγον να πεθάνει ο Μπαρικέλο
Ο Βραζιλιάνος αποκάλυψε, ότι στην αρχή της χρονιάς πέρασε μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, όταν άνοιξε μία φλέβα στον εγκέφαλό του και τελικά έκλεισε από μόνη της και σώθηκε.

Μία πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή, πέρασε στην αρχή της χρονιάς ο Ρούμπενς Μπαρικέλο. Ο πρώην πιλότος της Formula 1 κράτησε το περιστατικό μυστικό μέχρι τώρα, όμως το αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον βραζιλιάνικο τηλεοπτικό σταθμό Globo TV, όπου δήλωσε τα εξής: «Εκανα το πρωινό ντους, όταν ένιωσα πόνους στο κεφάλι. Γρήγορα έγιναν δυνατότεροι και σύντομα ένιωσα το κεφάλι μου, σαν να ήταν έτοιμο να εκραγεί, οπότε κάθισα στο πάτωμα. Φώναξα τη γυναίκα μου, Σιλβάνα, που κοιμόταν ακόμη και αυτή τηλεφώνησε σε έναν φίλο γιατρό. Αυτός αντελήφθη, ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό, καθώς εκτός των άλλων έκανα και εμετούς. Τότε πήγαμε στο νοσοκομείο».

Μόλις έφτασαν εκεί, έγιναν αμέσως εξετάσεις και ο Μπαρικέλο οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε ανοίξει μία φλέβα του εγκεφάλου με δυσπλασία, όμως για καλή τύχη του Βραζιλιάνου έκλεισε από μόνη της μετά από περίπου δύο ώρες. «Μου είπαν, ότι μόνον το 14% των ασθενών με παρόμοια προβλήματα αναρρώνουν πλήρως, ορισμένοι μάλιστα πεθαίνουν», δήλωσε ο ρέκορντμαν συμμετοχών της Formula 1 με 323 εκκινήσεις σε Γκραν Πρι και συνολικά έντεκα νίκες στην καριέρα του.

Οι γιατροί ανακάλυψαν επίσης κατά τη διάρκεια της επέμβασης και έναν όγκο, που αποδείχθηκε καλοήθης και αφαιρέθηκε άμεσα. Όπως λέει ο Μπαρικέλο, «αυτό που έζησα, είναι ένα θαύμα».

Σήμερα μπορεί να ασχολείται πλέον ο 45χρονος οδηγός απερίσπαστος με τους αγώνες αυτοκινήτων, καθώς συμμετέχει στο πρωτάθλημα Stock-Car της Βραζιλίας, ενώ μία τεράστια ουλή στον λαιμό του θυμίζει την περιπέτεια, από την οποία βγήκε σαν από θαύμα απολύτως υγιής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!