Ο… ρούκι Αλόνσο έτοιμος για Λε Μαν

Gazzetta team
Ο… ρούκι Αλόνσο έτοιμος για Λε Μαν
Μια ημέρα στον εξομοιωτή του Λε Μαν πέρασε ο Φερνάντο Αλόνσο όπως κάνουν όλοι όσοι οδηγούν πρώτη φορά στον 24ωρο αγώνα.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πρώτη γεύση από την απαιτητική πίστα της δυτικής Γαλλίας πήρε ο Φερνάντο Αλόνσο, αμέσως μόλις επέστρεψε από την Κίνα. Ο πιλότος της McLaren που φέτος έχει ανακοινώσει πως θα συμμετέχει στον φημισμένο 24ωρο αγώνα με το πρωτότυπο της Toyota, βρέθηκε στον υπερσύγχρονο εξομοιωτή της διοργανώτριας εταιρείας του αγώνα και έκανε τα πρώτα του χιλιόμετρα στην πίστα, έστω και εικονικά.

Κάθε οδηγός που συμμετέχει για πρώτη φορά στον 24ωρο αγώνα, οφείλει να περάσει αυτή τη διαδικασία, όπως επίσης και όλα τα τεστ στα οποία θα υποβληθεί μετά το τέλος της δοκιμής. Ο Αλόνσο πέρασε το πρώτο τεστ επιτυχημένα, έτσι τώρα είναι έτοιμος για την επίσημη δοκιμή όπου θα έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει το υβριδικό TS050 της Toyota, στην κορυφαία κλάση LMP1.

Στον εξομοιωτή οι οδηγοί μαθαίνουν την πίστα και τις «παγίδες» που επιφυλάσσει. Εξοικειώνονται με τις υποδείξεις των κριτών και με τις διαφορετικές ζώνες ταχυτήτων καθώς και με τις περιόδους αυτοκινήτου ασφαλείας, τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα. Ο εξομοιωτής είναι ρυθμισμένος για την κατηγορία του κάθε οδηγού. Αυτό σημαίνει πως οι οδηγοί της LMP1, όπως ο Αλόνσο συναντούν μπροστά τους αργότερα αυτοκίνητα και μαθαίνουν να τους προσπερνούν, αλλά και να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις.

Οι επίσημες δοκιμές για τον 24ωρο αγώνα στο Λε Μαν είναι την Κυριακή 3 Ιουνίου, δύο εβδομάδες πριν από τον κυρίως αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!