Ο Βολφ δεν σκέφτηκε καν τα πιτς για τον Χάμιλτον

Gazzetta team
Ο Βολφ δεν σκέφτηκε καν τα πιτς για τον Χάμιλτον
Ο Τότο Βολφ παραδέχτηκε πως η στρατηγική που εμπνεύστηκε η Red Bull την ώρα του αυτοκινήτου ασφαλείας δεν πέρασε καν από το μυαλό του.

Την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους της Mercedes εξέφρασε ο Τότο Βολφ, αναλύοντας τα προβλήματα που προέκυψαν στο Γκραν Πρι της Κίνας και στέρησαν από την ομάδα του και κυρίως τον Χάμιλτον ένα καλό αποτέλεσμα. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes θέλησε να απαλύνει το βαρύ κλίμα που υπάρχει και τόνισε: «Κατά τη γνώμη μου είναι μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων. Θα μείνουμε ενωμένοι, θα παραμείνουμε ψύχραιμοι, θα βάλουμε τα κεφάλια κάτω και θα βρούμε μια λύση. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της ομάδας. Έχουν αποδείξει πως την αξίζουν».

Όσον αφορά τη στρατηγική της Red Bull είπε: «Εκείνη τη στιγμή σκεπτόμασταν πως η θέση των μονοθεσίων μας στην πίστα θα αποδεικνυόταν περισσότερο χρήσιμη. Βλέπαμε πως στο πρώτο στιντ ελαστικών δεν υπήρχαν προσπεράσεις και σε εκείνο το σημείο του αγώνα ο Λιούις ήταν με τα ενδιάμεσα ελαστικά τα οποία είχε βάλει πριν περίπου δέκα γύρους. Οι υπολογισμοί μας προέβλεπαν
ότι τα ενδιάμεσα θα κρατούσαν μέχρι το τέλος και το να αλλάζαμε σε μαλακά ελαστικά δεν θα μας έδινε τόσο μεγάλο προβάδισμα. Όμως το προβάδισμα ήταν μεγαλύτερο από όσο περιμέναμε. Κοιτώντας πίσω δεν ήταν η σωστή στρατηγική. Το σωστό θα ήταν να πάμε με το δεύτερο σετ μαλακών ελαστικών. Κανείς όμως στην ομάδα, εκείνη τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου και εμού δεν σκεφτόταν πως αυτό ήταν σωστό».

Καταλήγοντας δε, μίλησε και πάλι για τις εξομοιώσεις και τους υπολογισμούς μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων που και σε αυτόν τον αγώνα φάνηκαν να πρόδωσαν την ομάδα: «Και εμείς και η Ferrari είχαμε αποφασίσει την ίδια στρατηγική και έτσι μείναμε έξω. Δεν νομίζω πως ήταν θέμα αντίληψης. Ήταν θέμα του να κάνουμε τον καλύτερο αγώνα και οι προσομοιώσεις μας έδειχναν αυτό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!