Μαρκιόνε: «Αν η F1 γίνει show, η Ferrari αποχωρεί»!

Gazzetta team
Μαρκιόνε: «Αν η F1 γίνει show, η Ferrari αποχωρεί»!
Ξεκάθαρος και κατηγορηματικός ήταν ο Σέρτζιο Μαρκιόνε οσον αφορά τις προθέσεις της Ferrari, μετά τις προτάσεις της Liberty Media.

Επιτέλους μίλησε ο Σέρτζιο Μαρκιόνε για το φλέγον θέμα των ημερών στη F1, τις προτάσεις δηλαδή που παρουσίασε η Liberty Media στις ομάδες για την νέα εικόνα της Formula 1 από το 2021 και έπειτα. Νωρίτερα στην Συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε είχε φροντίσει να απαντήσει όσο πιο διπλωματικά μπορούσε για το θέμα, αφήνοντας τον ισχυρό άνδρα του ομίλου να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Και έτσι έγινε καθώς ο Μαρκιόνε μιλώντας σε συνάντηση των μετόχων στο Άμστερνταμ, ξεκαθάρισε πως η Formula 1 είναι άθλημα και όχι show. “Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τη Formula 1, show και όχι άθλημα. Αν κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση εμείς θα αποχωρήσουμε», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του.

Παρόλα αυτά ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ομίλου FCA, τόνισε, «Η Liberty Media μας παρουσίασε μια πρόταση πριν δέκα ημέρες και τώρα περιμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες, ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για την Ferrari. Δεν είναι απειλή. Εργαζόμαστε από κοινού με την Liberty Media ώστε να βρεθεί η λύση. Θα μπορούσαμε να δούμε και ορισμένες εναλλακτικές λύσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα σταματήσουμε να συμμετέχουμε».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που περιλαμβάνει η πρόταση της Liberty Media είπε: «Κατανοώ τις ανησυχίες που υπάρχουν, αλλά πρέπει να υπάρχει και ένα όριο στις αλλαγές που θα εισαχθούν. Οποιαδήποτε προσπάθεια να καταστήσει κάποιος τις τεχνολογικές αλλαγές, ασήμαντες μπορεί να είναι ολοκληρωτικά αντιπαραγωγική. Αν οι προτάσεις αλλοιώνουν την καρδιά της Formula 1, η Ferrari θα αποχωρήσει. Η εταιρεία μας, μαζί με την Mercedes ενδιαφέρεται για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου στο τεχνολογικό κομμάτι».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!