Επιτέλους, μία Formula 1 από τα παλιά

Πέτρος Πιτσίνης Πέτρος Πιτσίνης
Επιτέλους, μία Formula 1 από τα παλιά
Αν και βρισκόμαστε μόλις στο δεύτερο Γκραν Πρι της χρονιάς, το 2018 προμηνύεται άκρως ανατρεπτικό και συναρπαστικό, αρχίζοντας να θυμίζει παλιές καλές εποχές της Formula 1.

Η Formula 1 αποδείχθηκε στο Μπαχρέιν εφτάψυχη. Το –κατά πολλούς- συναρπαστικότερο μηχανοκίνητο άθλημα λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια σαν υπνωτικό χάπι για τα μεσημέρια της Κυριακής μας και έδιωχνε, αντί να φέρνει κόσμο δίπλα της. Ξαφνικά όμως -ανήμερα του ορθόδοξου Πάσχα- φαίνεται ότι αναστήθηκε και ότι αρχίζει να βρίσκει τον παλιό, ερωτεύσιμο εαυτό της. Η καλή ημέρα είχε φανεί ήδη στη Μελβούρνη, όταν ο Φέτελ θριάμβευσε με τη βοήθεια της τύχης, αλλά και της εξαιρετικής στρατηγικής της Ferrari.

Ωστόσο το Μπαχρέιν εκφράζει πολύ εντονότερα τις υποβόσκουσες διεργασίες και τις ανατροπές, που –ελπίζουμε ότι- έρχονται στους επόμενους αγώνες. Ανατροπές όπως του 22χρονου Γκασλί που πέτυχε με την τέταρτη θέση του με την Toro Rosso, ό,τι δεν είχε καταφέρει επί τρία χρόνια η Honda με τη McLaren. Αν μάλιστα δούμε, να «φορούν» από του χρόνου κινητήρες Honda και οι Red Bull, τότε ας αρχίσουν να ντύνονται ζεστά οι Mercedes και οι Ferrari.

Στους μεγάλους κερδισμένους της βραδιάς περιλαμβάνεται αναμφίβολα ο Φέτελ. Ο Γερμανός έδειξε στόφα μεγάλου οδηγού, ενώ κρατείστε ότι εφέτος είναι η πρώτη φορά μετά το 2013, που νίκησε σε δύο συνεχόμενους αγώνες. Τη δική του ανάσταση γιορτάζει και ο Αλόνσο, που βρίσκεται τέταρτος στο πρωτάθλημα οδηγών με μία πέμπτη και μία έβδομη θέση, ενώ και η McLaren είναι τρίτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πίσω από τις Ferrari και Mercedes. Φανταστείτε τον Ισπανό με ένα ακόμη πιο βελτιωμένο αυτοκίνητο σε συνδυασμό με την «πείνα» του για επιτυχίες μετά από τόσα χρόνια αποτυχιών.

Όμως και στις μικρομεσαίες ομάδες κάτι κινείται. Ο Κέβιν Μάγκνουσεν αναπτέρωσε το ηθικό της Haas με την πέμπτη θέση του στο Μπαχρέιν, με την οποία ισοφάρισε την επίδοση του Γκρόσιαν το 2016, κατά σύμπτωση πάλι στον ίδιο αγώνα. Επίσης ο Μάρκους Ερικσον μάζεψε τους πρώτους βαθμούς της χρονιάς για την Alfa Romeo – Sauber, η οποία είχε ολοκληρώσει όλο το 2017 με μία συγκομιδή μόλις πέντε βαθμών. Θετικό το πρόσημο και για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ με Renault, αφού ο Γερμανός τερμάτισε έβδομος στην Αυστραλία και έκτος στο Μπαχρέιν, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει την έκτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών!

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει σε έξι ημέρες και είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια, που πιάνω τον εαυτό μου, να μην μπορεί να περιμένει. Και ακόμη είναι η αρχή!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

Πέτρος Πιτσίνης
Πέτρος Πιτσίνης