Βρέθηκε το λάθος στη στρατηγική της Mercedes (vid)

Gazzetta team
Βρέθηκε το λάθος στη στρατηγική της Mercedes (vid)
Η Mercedes ανέλυσε τα δεδομένα της Αυστραλίας και αποκάλυψε το λάθος του συστήματος που «χάλασε» τη στρατηγική.

Την καθιερωμένη ανάλυση που κάνει η ομάδα της Mercedes έπειτα από κάθε Γκραν Πρι δημοσίευσε και για την Αυστραλία η ομάδα, με τον Άντριου Σόβλιν, τον επικεφαλής μηχανικό στους αγώνες, να αναλύει τι συνέβη και χάθηκε η νίκη της πρεμιέρας.

Ο Σόβλιν εξήγησε πως το σύστημα που δημιούργησε τη σύγχυση στη στρατηγική δεν ήταν το λογισμικό που καθορίζει την ίδια την στρατηγική αλλά ένα παράπλευρό που υπολογίζει τη διαφορά των χρόνων ανάμεσα στα μονοθέσια που μένουν έξω στην πίστα και εκείνα που μπαίνουν για το pit stop.

Σύμφωνα με την ανάλυση, στην Mercedes υπολόγιζαν πως ο Χάμιλτον είχε 15 δευτερόλεπτα στη διάθεσή του, ώστε όταν βγει ο Φέτελ από το δικό του pit stop να είναι πρωτοπόρος. Παρόλα αυτά ο πραγματικός χρόνος ήταν λιγότερο από 13 δευτερόλεπτα, έτσι ο Χάμιλτον είδε τον Φέτελ να βγαίνει μπροστά του.

Όσον αφορά τη λύση το στέλεχος της Mercedes τόνισε πως η σωστή ανάλυση των δεδομένων είναι εκείνη που θα αποτρέψει να επαναληφθεί το ίδιο λάθος στο μέλλον. «Δεν είναι ένα στοιχείο που θέλει ανάλυση, είναι πολλά και πρέπει να έχουμε το χρόνο να καλύψουμε είτε έναν πολύ καλό γύρο εισόδου του Φέτελ, είτε ένα πολύ γρήγορο pit stop», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Σόβλιν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!