Εξωγήινος ο Χάμιλτον πήρε την pole στην Αυστραλία!

Γιώργος Βαρίνος
Εξωγήινος ο Χάμιλτον πήρε την pole στην Αυστραλία!
Mε μια εμφατική εμφάνιση, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την πρώτη θέση στις Κατατακτήριες Δοκιμές του 1ου αγώνα της Αυστραλίας. Προσπάθησε η Ferrari, με μια 2η θέση με τον Κίμι Ράικονεν και μια 3η με τον Φέτελ αλλά δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον τυφώνα Χάμιλτον.

Δεν άφησε κανένα περιθώριο στους ανταγωνιστές του ο πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον και σαν τυφώνας σάρωσε τον ανταγωνισμό στις Κατατακτήριες Δοκιμές του 1ου Γκραν Πρι στην Αυστραλία.

Το 1.21.164 δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Αν δεν βρει κάτι η Σκουντερία σύντομα... άλλο ένα πρωτάθλημα θα καταλήξει στα χέρια του -άξιου από κάθε άποψη- Βρετανού.

5ο τζάκποτ στο Predictor*! Η ώρα του πρώτου γκολ χαρίζει μετρητά* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

H πρώτη περίοδος Κατατακτήριων, το Q1 με 20 λεπτά διαθέσιμο χρόνο, απέκλεισε 5 οδηγούς. Οι Γκασλί, Σιρότκιν, Λεκλέρκ, Έρικσον και Χάρτλεϊ αποκλείστηκαν. Αρνητική έκπληξη οι δύο Toro Rosso που τα είχαν πάει στις δοκιμές τόσο καλά. Φυσιολογικός ο αποκλεισμός των δύο Alfa Romeo και κακή αρχή για τον Σιρότκιν με την Williams.

Στην δεύτερη περίοδο Κατατακτήριων, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στον Αλόνσο καθώς με την 6η θέση του στο Q1 είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. Τελικά οι ελπίδες ήταν φρούδες! Τόσο ο Αλόνσο 11ος όσο και ο Βαντούρν 12ος, αποκλείστηκαν που σημαίνει πως η McLaren απέχει αρκετά από τον χαρακτηριστεί ανταγωνιστική. Το ίδιο συνέβη και με την Force India καθώς και οι δύο της πιλότοι, ο Πέρεζ 12ος και ο Οκόν 15ος δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Q3. Τέλος ο Στρολ είδε και αυτός τις ελπίδες του να εξανεμίζονται καθώς δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από μια 14η θέση.

Στα πρώτα λεπτά του Q3, ο Μπότας πάτησε πολύ λίγο στο γρασίδι, αποσυντόνισε το μονοθέσιο και κατέληξε στον τοίχο διαλύοντας την Mercedes του και γεμίζοντας συντρίμμια την πίστα. Η διαδικασία σταμάτησε και ο Μπότας που δεν είχε ούτε γρατζουνιά πήγε στο ιατρείο για τις τυπικές εξετάσεις. Με μόλις 9 λεπτά να απομένουν οι οδηγοι είχαν δύο ευκαιρίες για έναν καλό γύρο. Στην πρώτη τους προσπάθεια οι Χάμιλτον, Φέτελ και Φερστάπεν είχαν μόλις 61 χιλιοστά διαφορά γεμίζοντας τους θεατές με ελπίδες πως φέτος θα δούμε μεγάλο ανταγωνισμό...

Δεν έγινε όμως έτσι. Ο Χάμιλτον συνέτριψε το ρεκόρ γύρου και με 1.21.164 άφησε τον Ράικονεν 2ο κάπου 6.64 δέκατα πίσω του! Έξι δέκατα! Η αιωνιότητα και μία μέρα... και ο Φέτελ 3ος και καταϊδρωιμένος.

Προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε ο Φερστάπεν που έμεινε 4ος αλλά εξαιρετικές οι HAAS στην 5η και 6η θέση! Προβληματισμένος ο Ρικιάρντο στη 8η. Μια χαρά η Renault με μια 7η και μια 9η θέση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο στις 7.40 για την περιγραφή του αγώνα.

Η κατάταξη των Κατατακτήριων και για τους 20 οδηγούς έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!