Πάνω από ένα εκατ. δολάρια την εβδομάδα θα παίρνει ο Χάμιλτον!

Gazzetta team
Πάνω από ένα εκατ. δολάρια την εβδομάδα θα παίρνει ο Χάμιλτον!
Σπάει τη…μπάνκα η Mercedes και ρίχνει χρυσάφι στα πόδια του Χάμιλτον, προκειμένου να ανανεώσει ο Βρετανός το συμβόλαιο μαζί της για άλλα τρία χρόνια!

Ο Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται μία ανάσα πριν την υπογραφή ενός νέου συμβολαίου με τη Mercedes, που θα σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στη Formula 1. Η συνεργασία του Βρετανού με τη γερμανική ομάδα λήγει στα τέλη του 2018, σύμφωνα όμως με τον διευθυντή του team Mercedes, Τότο Βολφ, το νέο συμβόλαιο «είναι υπόθεση ημερών, ίσως εβδομάδων. Αποτελεί λογική συνέπεια, ότι θα παραμείνει». Συμπλήρωσε επίσης, ότι «απομένουν μόνον λεπτομέρειες, τις οποίες θέλουμε να αποτυπώσουμε σωστά».

Ο Αυστριακός δεν θέλησε να δηλώσει περισσότερα για το θέμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΡΑ της χώρας του, όμως η βρετανική εφημερίδα ‘’The Sun’’ φαίνεται, ότι γνωρίζει σημαντικούς όρους του νέου συμβολαίου. Ετσι αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα, ότι ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 θα λάβει συνολικά την επόμενη τριετία περίπου 170 εκατ. δολάρια, δηλαδή από 57 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο για την πρώτη διετία και άλλα τόσα με οψιόν για το τρίτο έτος.

Αν επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένοι όροι, τότε θα κερδίζει ο Λιούις πάνω από ένα εκατ. δολάρια την εβδομάδα για όλο το διάστημα μεταξύ 2019 και 2021 και θα γίνει ο πιο καλοπληρωμένος Βρετανός αθλητής όλων των εποχών. Το προηγούμενο τριετές συμβόλαιο, που είχε υπογράψει το 2015 ο Χάμιλτον με τη Mercedes, προέβλεπε 100 εκατ. δολάρια συνολικές απολαβές, οπότε μιλάμε τώρα για μία –ενδεχόμενη- αύξηση της τάξης του 70%!

Όπως φαίνεται λοιπόν θα περάσει ο Χάμιλτον πρώτος στη λίστα των καλύτερα αμειβόμενων πιλότων της Formula 1, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός υπέγραψε πέρυσι τριετές συμβόλαιο με τη Ferrari και με συνολικές απολαβές 150 εκατ. δολάρια. «Φτωχαδάκι» ο Φέτελ μπροστά στον Χάμιλτον!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!